Imprimante Canon cu laser sau RICOH inkjet? Care sunt soluțiile pentru profesionişti?


Când vine vorba de afaceri profesionale, lucrurile sunt delicate, în special când trebuie să selectezi imprimantele şi sistemele de scanare şi copiere.

Dacă pe segmentele de echipamente utilizate în scop personal şi de birou accentul pica mai mult pe rapiditate şi optimizarea costurilor, pe partea de electronice profesionale lucrurile sunt focusate exclusiv către calitate şi varietate.

Fie că vorbim de printuri de dimensiuni variate şi culori bogate, fie ce trebuie să putem obține aceeași calitate a conținutului pe hârtie simplă sau pe hârtie lucioasă, ori carton avem nevoie de calitate. Întrucât Canon şi RICOH sunt doi giganți care s-au remarcat de-a lungul timpului pe segmentul de imprimante, copiatoare şi sisteme multifuncţionale profesionale ne vom opri puțin atenția imprimantelor propuse de aceștia.

Canon  – echipamente profi pentru birou

Canon este o companie niponă care și-a focusat atenția asupra echipamentelor de birou profesionale. Imprimantele Canon pe lângă construcţie robustă, solidă modernă sunt prevăzute cu carcase durabile. Acest fapt asigura exploatare sigură şi în medii destul de dure. Să nu ne gândim ca un birou de creație este un teren de luptă, dar este un loc aglomerat, şi echipa utilizează cu intensitate același aparat. Un alt atu al imprimantelor japoneze Canon ține de rapiditatea şi versatilitate cu care sunt lansate si executate comenzile. Imprimantele ce poartă această amprentă îşi fac treaba rapid, minimizant timpul petrecut realizarea conținutului oricât de complexă este acesta. Poate printa conținut pe o varietate mare de formate, de la cele comune de tip A4 la conţinut  personalizat de tip A5, A3, A6 etichete pentru plic şi multe alte tipuri.  Dacă luăm în calcul costurile pentru achiziţie tonere imprimantă Canon, şi aici lucrurile sunt destul de simple. Soluțiile furnizate de producători şi parteneri nu sunt unele exagerat de scumpe, comparativ cu rezultatele furnizate. Dacă ne gândim la raportul calitate – preț, lucrurile sunt perfect echilibrate.

RICOH – eficienţa pe termen lung

Imprimantele şi sistemele all în one ce poartă emblema RICOH sunt mai mult decât fiabile, sunt echipamente create să dureze. De la început impresionează cu calitatea excepțională a materialelor utilizate. Se poate intuit că asemenea dispozitive îşi vor păstra aspectul impecabil în timp, la fel şi caracteristicile de funcționare. Dacă vorbim de funcții, spunem progres. Japonezii de la RICOH au gândit imprimantele cu cerneală să furnizeze cele mai bune rezultate. Chiar dacă achiziționarea dispozitivelor  reprezintă investiții destul de consistente, calitatea printului este de departe foarte bună. Cumulând costul de achiziţie a unui cartuş Ricoh, balanța devine echilibrată. Se poate spune că o imprimantă RICOH că furniza calitate excepțională cu costuri reduse.

Sursa foto:
Andrey_Popov / Shutterstock.com