Ceasul rău


Furtul silvic, din nou, în agenda Poliţiei

În baza Planului comun de acţiune „SCUTUL PĂDURII 2012”, poliţişti din cadrul I.P.J. Vâlcea – S.O.P.- Biroul pentru prevenirea  şi combaterea delictelor silvice, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Galicea, Secţia nr.8 Poliţie Rurală Lăpuşata, Poliţia oraşului Horezu şi specialişti din cadrul Ocoalelor Silvic locale au organizat şi desfăşurat în data de 20.09.2012, activităţi de verificare a legalităţii transportului materialului lemnos şi a legalităţii prelucrării şi comercializării materialului lemnos, în zona Râmnicu  Vâlcea – Băbeni – Drăgăşani – Horezu – Lăpuşata, ocazie cu care au fost  depistate 8 persoane care transportau material lemnos fără a deţine documentele de transport conform legislaţiei în vigoare.

Astfel, au fost controlate 40 de autovehicule, legitimate 49 de persoane, fiind aplicate 6 sancţiuni, în valoare de  13.000 lei.

De asemenea, în urma activităţilor întreprinse au fost confiscaţi 19,1 m.c. material lemnos şi ridicaţi în vederea confiscării  aproximativ 9,85 m.c. material lemnos.

Numai în data de 20 septembrie a.c., ora 13.35, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Horezu, l-au identificat pe M. Ionuţ, în vârstă de 29 ani, din localitate, jud. Valcea, care transporta aproximativ  2,5 m.c. material lemnos, specia fag, fără forme legale cu un autovehicul ARO.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a constatat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie, iar autovehiculul marca ARO este neînmatriculat şi cu  număr de înmatriculare fals.

În cauză a fost întocmit dosar penal, Ionuţ M. fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu numere false şi fără a poseda permis de conducere.

Joia încărcată a Poliţiei Rutiere

Joi seara, la ora 22.55,  C. Cosmin, de 27 de ani, din municipiul Bucureşti a condus un autoturism marca Chevrolet pe DN7, iar la km 200+600 m într-o curbă uşoară la dreapta nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum a derapat, a pierdut controlul volanului.

Astfel, autoturismul a intrat cu partea stânga faţă în parapetul de beton ce mărgineşte sensul de mers Rm Vâlcea-Sibiu, rezultând rănirea uşoară a conducătorului auto C. Cosmin, diagnosticat cu TCC nivel 1, multiple escoriaţii  cervi­cale şi a pasagerului dreapta faţă, B. Viorel, de 41 de ani, din mu­ni­cipiul Bucureşti, diagnosticat cu TVC indirect amielic. Conducătorul auto nu a fost testat cu aparatul etilotest, însă i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot joi seara, la ora 19.59, S. Diana, de 24 ani, din  muni­ci­­piul Râmnicu Vâlcea a condus un autoturism marca Volkswa­gen, iar la o trecere de pietoni semnalizată, nu a acordat prioritate pietonului D. B., de 17 ani, din comuna Lăpu­şata, acroşând-o cu partea dreapta faţă. În urma impac­tului, a rezultat rănirea uşoară a minorei diagnosticată cu TCF minor, cu multiple escoriaţii faciale, contuzie şold drept. Con­du­că­toarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge.

În aceeaşi seară, la ora 19.10, M. Florin, de 38 de ani, din  muni­cipiul Bucureşti a condus o autoutilitară marca Volkswa­gen pe DN7- Bujoreni, iar la km 181+200m, într-o curbă deo­sebit de periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător, nu a redus viteza de deplasare la condiţiile de drum şi a derapat.

După derapare, autovehicul a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Audi, condus de C. Dorina, de 53 de ani, din oraşul Călimăneşti. În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a Dorinei C., diag­nosti­cată cu contuzie mână dreapta, genunchi drept. Condu­cătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.