Ceasul rău


Poliţiştii au salvat o persoană izolată din cauza zăpezii

La data de 14 februarie, ora 09.40, poliţiştii Secţiei nr.8 Lăpu­şata au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că Ilie D., de 44 de ani, din comuna Lăpuşata este izolat în locuinţa proprie, ca urmare a căderilor masive de zăpadă din ultima vreme. Oamenii legii împreună cu angajaţi ai Primăriei Lăpuşata au inter­venit, în intervalul orar 10.00-18.00, pentru crearea unei căi de acces pe o distanţă de 3 km către locuinţa acestuia.

După desfăşurarea activităţii de deszăpezire, poliţiştii au sta­bilit că bărbatul locuieşte singur într-o zonă izolată a comunei Lăpu­şata. Acesta știa despre avertizările meteorologice şi în con­secinţă şi-a făcut aprovizionarea cu alimente şi apă potabilă, însă nu a avut posibilitatea să îşi facă o cale de acces spre drumul public.

În urma intervenţiei, poliţiştii şi autorităţile locale i-au asigurat bărbatului din resurse proprii alimente şi apă potabilă, precum şi o cale de acces. S-a stabilit de asemenea că persoana nu a fost afectată din punct de vedere fizic de condiţiile meteo nefavorabile.

Un bărbat de 55 ani este dat dispărut

Georgeta S., din comuna Roeşti, a sesizat faptul că fratele său, Cumpănaşu Valeriu, de 55 de ani, din comuna Lădeşti a dispărut de la domiciliu.

Poliţiştii au stabilit că acesta a fost ultima dată văzut la data de 26 octombrie 2010, când a participat la hramul bisericii din satul Cermegeşti, comuna Lădeşti şi de atunci nu a mai revenit la domiciliu.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că nu este prima oară când pleacă voluntar de la domiciliu.

Semnalmente: 1,70-1,79 m, 60-69 kg, ochii căprui, gura mij­locie, buze mijlocii, păr grizonat ondulat.

Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu acest bărbat sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze numărul de telefon 112!