Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 septembrie 2021

Ceasul rău


lemne_furateTransport de material lemnos fără acte de provenienţă

La data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Horezu, Formaţiunea Poliţie Rutieră, l-au identificat pe Ion M., în vârstă de 43 ani, din comuna Alunu, pe DJ 605 A, în aceeaşi localitate, în timp ce transporta cu un autovehiculul marca VW, material lemnos fără a deţine documente de provenienţă şi aviz de însoţire.

Oamenii legii au identificat, inventariat şi măsurat materialul lemnos, în cantitate de aproximativ 1,5 mc., de esenţă tei. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu 2.000 lei conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat, acesta fiind dat în custodia Ocolului Silvic Horezu.

Poliţiştii au prins în flagrant un bărbat care încerca să sustragă mai multe pachete de ţigări dintr-o societate comercială

La data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în sediul unei societăţi comerciale, ce are ca obiect de activitate comercializarea produselor ali­mentare, o persoană necunoscută a pătruns prin efracţie.

Poliţiştii aflaţi în serviciu s-au deplasat la faţa locului şi l-au prins în flagrant, în interiorul magazinului, pe Constantin P. de 54 ani, din comuna Stoeneşti, care introdusese într-o sacoşă 50 de pachete de ţigări.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, echipa operativă a stabilit că bărbatul a tăiat grilajul metalic cu un cleşte şi a spart un geam aflat în spatele magazinului, pătrunzând în interior. Poliţiştii le-au recomandat reprezentanţilor societăţii comerciale să monteze sisteme de alarmă împotriva efracţiei, în vederea prevenirii şi combaterii pe viitor a altor furturi.

Constantin C. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat.

Cercetaţi pentru furt calificat

La data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii vâlceni au identificat cu operativitate suspecţii a două furturi din locuinţe.

Astfel, la ora 12.10, poliţiştii Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Fîrtăţeşti au fost sesizaţi telefonic de către Constantin T., din comuna Diculeşti, cu privire la faptul că în noaptea de 22/23 ianuarie a.c., autori necunoscuţi, au pătruns în curtea casei părinteşti, de unde au sustras mai multe bunuri. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că lipsesc mai multe bunuri, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 300 lei.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că bunurile au fost sustrase de Constantin B., de 32 ani, din aceeaşi localitate, care a valorificat bunurile la centrul de colectare a fierului vechi din oraşul Bălceşti. Prejudiciul în cauză a fost recuperat în totalitate, iar bărbatului i s-a întocmit do­sar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 12.15, poliţiştii Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Râmnicu-Vâlcea au fost sesizaţi de către Mihai I., din comuna Mihăeşti că persoane necunoscute i-au sustras ţevi metalice dintr-o magazie a gospodăriei sale. Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit că cele sesizate se confirmă, din magazia bărbatului fiind sustrase două ţevi metalice de 3 m. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea principalului suspect al furtului, Vasile T., de 44 ani, din comuna Mihăeşti şi recuperarea bunurilor sustrase. Faţă de acesta cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În vederea prevenirii comiterii unor astfel de fapte, poliţiştii vă recomandă:

– cultivaţi şi păstraţi relaţiile bune cu vecinii – ei pot recunoaşte sau depista un răufăcător în curte, la uşa sau fereastra dumneavoastră;

– nu etalaţi bunurile sau valorile la vedere;

– protejaţi ferestrele de la subsol şi cele de la parter cu grilaje metalice;

– nu vă limitaţi doar la o singură încuietoare – cu cât aveţi montate mai multe încuietori la uşă, cu atât gradul de siguranţă este mai mare.

Traficul rutier atent monitorizat de poliţişti

La data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele judeţului Vâlcea în scopul prevenirii eveni­mentelor rutiere şi a depistării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Cu ocazia acţiunilor desfăşurate, au fost controlate 95 autovehicule şi întocmite 60 procese verbale. Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au aplicat 90 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.781 lei, din care 5 aplicate cetăţenilor străini şi 3 pietonilor. Totodată, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 4 m.c. de material lemnos, ce a fost predat Ocolului Silvic Râmnicu-Vâlcea.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized