Ceasul rău


Furtul de lemne, un hobby tot mai răspândit

hoti_lemne00În cursul săptămânii trecute, poliţiştii Secţiei nr.11 Poli­ţie Rurală  Zătreni, împreună cu cei ai  Secţiei nr.8 Poliţie Rurală Lăpuşata şi  cu sprijinul  de specialitate al Serviciu­lui Ordine Vâlcea, Biroul Silvic, având în vedere tăierile masive de material lemnos de pe raza comunei Roşiile,  au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia legalităţii transportului şi sustragerii de material lemnos. Acţiunea desfăşurată pe raza de competenţă a celor două secţii de poliţie rurală a avut ca rezultat identificarea în trafic a trei persoane care transportau material lemnos fără a prezenta documente justificative de provenienţă. Este vorba despre Cornel T., de 42 ani, din comuna Copăceni, care transportata cu o autoutilitară 1,5 m.c material lemnos, despre Constantin P., de 47 ani, din oraşul Ber­beşti, care transporta 1,8 mc de lemn foc – foioase şi Cătălin P., de 24 ani, din Cernişoara, care transporta cu o autoutilitară  2,5 m steri de material lemnos de esenţă foioase.

Potrivit Poliţiei, materialul lemnos a fost confiscat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Horezu până la finalizarea cercetărilor. Având în vedere rezultatul  investigaţiile  efec­tuate pe raza comunei Roşiile, la propunerea poliţiştilor, Judecătoria Bălceşti a autorizat efectuarea a 4 percheziţii, la locuinţele suspecţilor: Severin S., de 53 ani, Mihai P. de 35 ani, Ilie P., de 46 ani şi Nicolae B., de 42 ani, ocazie cu care la domiciliile acestora a fost identificaţi 33 m. c. ma­terial lemnos ascuns în dependinţe inclusiv în interiorul lo­cuinţelor acestora. Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată de la locuinţele persoanelor percheziţionate în vederea cercetărilor şi lăsată în custodie reprezen­tanţilor Primăriei Roşiile.

Poliţia îşi continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor 4 bărbaţi precum şi stabilirii provenienţei materialului lemnos.

Şi poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Lăpuşata au desfăşurat o acţiune pe linie de silvicultură pentru prevenirea şi combaterea furturilor de material lem­nos. Aceştia au controlat în trafic 15 autovehicule, au apli­cat 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5000 lei şi totodată au ridicat în vederea confiscării 4,5 m.c. de  ma­terial lemnos.

Cu această ocazie, oamenii legii au depistat în co­muna Lăpuşata trei bărbaţi, respectiv pe Gabriel Ş., de 24 ani, din Rm. Vâlcea, pe Adrian T., de 31 ani, din Roeşti şi Gheorghe D., de 32 ani, comuna Copăceni, care trans­portau material lemnos,  fără a deţine acte de provenienţă.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoanele depistate nu deţin documente legale pentru transport, motiv pentru care materialul lemnos a fost confiscat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Horezu până la finalizarea cercetărilor. Gabriel Ş. şi Adrian T. au fost sancţionaţi contravenţional, conform prevederilor legale, fiecare cu amendă contravenţională în valoare de 2000 lei, iar Gheorghe D. cu amendă de 1000 lei.

Poliţia a mai oprit un „as” al furturilor din case

La finele săptămânii, poliţiştii din cadrul Secţiei Nr.1 Poliţie Rurală Rm. Vâlcea în colaborare cu specialiştii Serviciului Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri, au acţionat pe linia punerii în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea şi  au reuşit  identificarea şi reţinerea în localitatea Sălătruc, judeţul Argeş a lui Marian G., de 24 ani, din comuna Runcu. Împotriva tânărului Judecătoria Rm. Vâlcea a emis, în data de 10 ianuarie a.c., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de  3 ani şi 6 luni pentru comiterea  infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu,deoarece la data de  27 iunie 2010 acesta a pătruns într-o locuinţă din localitatea Runcu, de unde a sustras mai multe bunuri.

În prezent Marian G. se află încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea şi urmează să fie transferat la un penitenciar în vederea executării pedepsei.

Hoţ de maşini, ajuns pe mâinile Poliţiei

În ultimele zile, poliţiştii din municipiul Rm. Vâlcea au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de Carla A., din Rm.Vâlcea cu privire la faptul că în noaptea de 16/17 ianuarie a.c., persoane necunoscute i-au sustras autoturismul marca Opel Omega, ce se afla staţionat în parcarea unui bloc din localitate.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat autotu­rismul furat în incinta unei societăţi comerciale, din localitatea Mihăeşti, care are ca obiect de activitate dezmembrările auto.

În ziua următoare, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au reuşit prinderea autorului, respectiv Claudiu I., de 26 ani, din Rm.Vâlcea, iar cu ocazia cercetărilor efectuate, în sarcina acestuia a mai fost reţinut şi furtul unei autoutilitarei marca Iveco Daily, comis la data de 25 noiembrie 2011.

Poliţia îşi menţine ritmul cercetărilor faţă de Claudiu I., în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.