Ceasul rău


Transport de material lemnos fără documente legale

La data de 17 ianuarie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Ho­rezu au desfăşurat o acţiune pe li­nie de silvicultură pentru prevenirea şi com­baterea furturilor de material lem­nos. Poliţiştii au controlat în trafic 12 auto­vehicule, au aplicat patru sanc­ţiuni con­travenţionale în valoare de 8.000 lei şi totodată au ridicat în ve­de­rea confis­cării a doi m.c. de material lemnos.

Tot în cadrul aceleiaşi acţiuni, oamenii legii au depistat în comuna Slătioara doi bărbaţi, respectiv pe Ion H. şi Mihai N., ambii de 36 de ani, din localitate Polovragi, judeţul Gorj, care transportau material lemnos, de esen­ţă fag, fără a deţine acte de prove­nienţă. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoanele depistate nu deţin documente legale pentru transport, motiv pentru care materialul lemnos a fost confiscat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Horezu până la finalizarea cercetărilor, iar cei doi tineri au fost sancţionaţi contraven­ţional, conform prevederilor legale, fiecare cu amendă contravenţională în valoare de 2000 lei.

La volan sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 18 ianuarie, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, au depistat în trafic un autoturism condus de către Sergiu D., de 32 ani, din comuna Bumbeşti Pitic, judeţul Gorj, iar la testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Reamintim conducătorilor auto faptul că legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Astfel, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge ori o concentraţie ce depăşeşte 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.

Sancţiuni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

La data de 17 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea s-au deplasat la Spitalul Judeţean Nr. 1, unde agentul de pază a sesizat faptul că mai multe persoane tulbură ordinea şi liniştea publică. La faţa locului au fost identificaţi Dumitru D., de 36 ani, Eduard O., de 22 ani, Eugen D., de 21 ani, Florin D. şi Constantin D., ambii de 27 ani, toţi din comuna Racoviţa.

În momentul în care li s-a cerut să părăsească zona, deoarece progra­mul de vizite s-a încheiat şi se mani­festau zgomotos, Dumitru D. a de­venit violent şi în momentul imobili­zării lui de către agenţii de poliţie, acesta l-a lovit cu piciorul  pe unul dintre poliţişti, motiv pentru care acesta a fost încătuşat şi condus la sediul poliţiei împreună cu încă două persoane, respectiv cu Gheorghe D. şi Claudia D., care au tulburat şi ei ordinea şi liniştea publică în incinta Spitalului Judeţean Vâlcea, Secţia Primiri Urgenţe, în cursul aceleiaşi zi.

Astfel, cele 3 persoane au fost sancţionate contravenţional în confor­mitate cu prevederile Legii 61/1991, fiecare cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei.

Grupaj realizat cu ajutorul IPJ Vâlcea