Ceasul rău


Hoţ de fier vechi, prins în două ore

fier_vechiMiercuri dimineaţa, ora 07.50, Poliţia municipiului Rm. Vâlcea a fost sesizată telefonic prin SNUAU 112 de către Dorel A., din Rm. Vâl­cea, cu privire la faptul că, în noaptea de 10/11 ianuarie, persoa­ne necunoscute au pătruns în curtea locuinţei sale şi au sustras cantitatea de 100 kg fier vechi şi acu­mulatorul din autoturismul  marca Dacia 1310, care avea por­tie­­rele neasigurate. Cu ocazia efec­tuării cercetării la faţa locului, poliţiştii au stabilit că cele sesizate se confirmă, fiind cauzat un preju­diciu de 150 lei.

După două ore, agenţii de sigu­ranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea l-au iden­ti­ficat, la un centru de colectare fier vechi pe Ion O., de 22 de ani, din mu­nicipiul Rm. Vâlcea, care inten­ţiona să valorifice bunurile furate.

În urma verificărilor, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au identificat şi acumulatorul sus­tras din autoturismul marca Dacia, iar bunurile recuperate în totalitate au fost predate proprietarului.

Având în vedere faptul că sus­pectul nu deţine acte de identitate, poliţiştii  au întreprins demersurile ne­ce­sare procurării acestora  şi cerce­tării bărbatului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Un violator în minus

Biroul de Informare şi Relaţii cu Publicul – din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus prin rechizitoriu, la data de 11.01.2012, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a incul­patului Drăghici Mihai pentru săvâr­şirea infracţiunilor de viol şi incest.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi pe­nale, s-a reţinut faptul că, în peri­oada noiembrie 2010 – noiembrie 2011 inculpatul  în mod repetat, a întreţinut prin constrângere rapor­turi sexuale cu  fiica sa, partea vătă­mată D.E.A.(în vârsta de 13 ani).

În ziua de  21 decembrie 2011, procurorii au solicitat arestarea preventivă a inculpatului, măsură admisă de magistraţii Tribunalului Vâlcea. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Vâlcea.

Dragostea de hoţie i-a adus împreună… în duba Poliţiei

hoti_1Miercuri după amiaza, la ora 14.45, Poliţia municipiului Rm. Vâlcea a fost sesizată prin SNUAU 112, de Dumitru G., din municipiul Rm. Vâlcea cu privire la faptul că mai multe bunuri i-au fost sustrase din locuinţa  sa.

Cercetările poliţiştilor au condus la clarificare situaţiei de fapt şi identificarea împrejurărilor în care s-a produs furtul din locuinţă. Din decla­raţiile reclamantului a rezultat faptul că acesta împreună cu soţia sa au fost plecaţi în străinătate din data de 17 februarie 2011 şi au lăsat locuinţa în grija unei vecinei, Constantina T., căreia i-au înmânat cheia de la uşa de acces în locuinţă. La întoarcerea în ţară, în ziua de 10 ianuarie, pro­prie­tarii au constatat că din locuinţă lipsesc mai multe bunuri, respectiv mobilă, aparatură electronică, unelte, precum şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte.

Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului, poliţiştii au stabilit că uşa de acces nu prezintă urme de forţare la nivelul sistemului de închidere. În urma verificărilor şi investigaţiilor efec­tuate de către poliţişti, au fost identificaţi autorii furtului, aceştia fiind chiar vecinii în grija cărora a fost lăsat apartamentul, respectiv Ovidiu T., de 34 de ani şi soţia acestuia, Constan­tina T., de 29 de ani, ambii din municipiul Rm. Vâlcea.

Celor doi soţi li s-a întocmit dosar penal şi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, riscând o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.

Poliţiştii Biroului Investigaţii Cri­mi­nale din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea  recomandă tuturor proprietarilor de locuinţe, în vederea prevenirii furturilor din acestea să nu anunţe absenţa de acasă, iar în cazul în care au pierdut cheia să înlo­cu­ias­că imediat încuietoarea şi să verifice la plecare dacă au fost luate toate măsurile de siguranţă a locuinţei.

Activităţi  desfăşurate de poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare

În această săptămână, poliţiştii Bi­rou­lui de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea  prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat cores­pun­zător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane. Prin acţiunile des­fă­şurate împreună cu efective de jan­darmi şi lucrători din cadrul CFR, s-a ur­mă­rit combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. În urma celor 13 controale des­făşurate, au fost patrulate 36 de tre­nuri şi 36 de staţii, au fost depistaţi 80 că­lători frauduloşi, fiind aplicate două sanc­ţiuni contravenţionale în valoare de 1000 lei.

Vinerea trecută, poliţiştii din cadrul Postului TF Râmnicu Vâlcea  au depistat în staţia CF  Rm. Vâlcea mecanicul de lo­comotivă Vasile B., de 44 ani, din muni­cipiul Rm. Vâlcea, având asupra sa can­ti­tatea de 20 litri motorină pe care nu a putut să o justifice legal. Din verificări a rezultat că această cantitate a sustras-o din locomotiva trenului regional nr. 2072. Faţă de mecanicul de locomotivă se con­ti­nuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, acesta riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 15 ani.

Luni, poliţiştii din cadrul PPTF Rm. Vâl­cea au  depistat-o pe minora S. M. de 16 ani, din Curtea de Argeş, judeţul Ar­geş, care părăsire de 2 zile din Centrul de plasament nr.5 Vâlcea fără a avea apro­bare. Minora a fost reinternată la cen­tru de plasament din care plecase, iar poliţiştii i-au atras atenţia asupra peri­co­lului la care se expun tinerii care pără­sesc unitatea şi îşi petrec nopţile pe stradă.

Miercuri, poliţiştii Postului de Poliţie TF Călimăneşti au prins în flagrant 4 ti­neri care demontau material de pe tra­versele depozitate în zona Tunelul Gibei, situat pe secţia de cale ferată deza­fec­tată Vâlcea – Vâlcele, din localitatea Goleşti. Este vorba de Nicolae G., de 34 ani, Vasile  G., de 24 ani, Petra J., de 32 ani şi Nicolae G., de 17 ani, toţi din comuna Tigveni, judeţul Argeş.

Cei  patru tineri s-au deplasat de la domiciliu la locul faptei, cu 4 atelaje hi­pice în care reuşiseră să încarce 66 plăci metalice şi 128 tirfoane (şuruburi) de  prindere traverse. Acestora li s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de sustragere de componente ale căii ferate şi riscă o pedeapsă cu închisoarea  de la 3 la 15 ani, conform Legii 289/2005 privind une­le măsuri pentru prevenirea şi comba­te­rea fenomenului infracţional în domeniul transportului pe cale ferată.

Alţi „dionisieni” prinşi la volan

Miercuri după amiaza, la ora 15.35, poliţiştii compartimentului de politie rutieră Horezu, l-au depistat pe DN 67, în localitatea Bărbăteşti, pe  Ion P., de 47 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, care conducea un microbuzul marca Mitsubishi, ce aparţine unei firme de transport în comun. În faţa poliţiştilor, conducătorul auto emana vapori ce păreau a fi de alcool, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat o valoare de 0,75 mg./l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul oraşului Horezu unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot miercuri, dar spre seara, la ora 23.30, poliţiştii Secţiei nr.10 de Poliţie Rurală  Fîrtăţeşti au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DJ 643b  în localitatea Diculeşti în care a fost implicat un autoturism  Dacia. În urma deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat că, Ion C., de 29 ani, din comuna Diculeşti, pe fondul vitezei excesive şi a consumului de alcool a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a derapat într-un şanţ. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Drăgăşani unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier amintesc conducătorilor auto faptul că, în cazul în care la testarea cu aparatul etilotest acesta indică o valoare de până la 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat permisul de conducere se reţine pe o perioadă de 90 de zile şi se acordă şi puncte amendă. Dacă etilotestul indică o valoare de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat, se întocmeşte dosar de cercetare penală, fapta fiind considerată infracţiune.