Ceasul rău


Prins sustrăgând motorină dintr-un tir

Poliţiştii din Budeşti şi Goleşti au reuşit prinderea în flagrant a unui suspect care sustrăgea motorină dintr-un autotir. Astfel, în timpul unei patrulări intercomunale, în timp ce se aflau în localitatea Budeşti, poliţiştii au surprins în flagrant un bărbat  de 56 de ani, care sustrăgea motorină din rezervorul unui autocamion turcesc. În apropierea autocamionului, oamenii legii au identificat  mai multe recipiente din plastic, care conţineau cantitatea de 250 l motorină, carburant pe care suspectul reuşise să-l sustragă din rezervorul autovehiculului.

Carburantul sustras a fost recuperat şi restituit părţii vătămate iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

70 de vitezomani, trași pe dreapta

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Aceştia au desfăşurat 2 acţiuni pe linie de prevenire a evenimentelor rutiere, au aplicat 99  sancţiuni contravenţionale şi 257 puncte penalizare.  Dintre contravenţiile constatate, cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv 70, valoarea totală a sancţiunilor însumând 40.999 lei. În activitatea desfăşurată au fost reţinute 9 permise de conducere, 1 certificate de înmatriculare şi au fost sancţionaţi 4 conducători de mopede, un biciclist şi 2 conducători de vehicule cu tracţiune animală.

A fost identificat autorul furtului din Mihăești

Poliţiştii din Mihăeşti au reuşit identificarea principalului suspect în cazul unui furt din locuinţă comis în noaptea de 09/10.07.2011, faptă rămasă iniţial cu autori necunoscuţi. Este vorba de un tânăr de 19 ani, din localitatea Mihăeşti, care, în noaptea de 09/10.07.2011, a pătruns în gospodăria vecinului său de unde a sustras o bicicletă, o butelie de aragaz şi o găină. Bunurile sustrase au fost recuperate de poliţişti şi predate părţii vătămate, iar suspectul este acum cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Au furat transformatorul electric din Voineasa

Duminică, în jurul orei 22.00, poliţiştii din Voineasa au fost sesizaţi cu privire la faptul că, persoane necunoscute au sustras un transformator electric, ce se afla amplasat în Punctul de captare nr.3 al MHC Voineasa, în zona DN 7A. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat că transformatorul se afla amplasat pe un stâlp din beton, la înălţimea de circa 4 m, nefiind încă racordat la reţeaua electrică. Autorii faptei au reuşit să sustragă transforma­to­rul prin demontarea contactorilor şi a cablurilor de ancorare, creând un prejudiciu de 54.000 lei. Poliţiştii au deschis o anchetă şi efectuează cercetări şi investigaţii în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea