Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Cercetat pentru condus sub influența alcoolului

Poliţiştii Biroului Rutier au identificat marți, în cadrul unei acţiuni preventive, organizată în municipiul Râmnicu Vâlcea, un bărbat  care conducea un autoturism, marca VW Passat, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cetățeanul este acum cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzută de art.87 al.1, din O.U.G. 195/2002

Traficul pe DN 7, profitabil pentru comercianți

• doi bărbați anchetați pentru comercializarea de telefoane mobile

Poliţiştii din Călimăneşti au organizat o acţiune preventivă, pe DN7, în zona Viaductului Cârligu Mic, pentru depistarea persoanelor care practică cerşetoria şi a celor care comercializează diferite produse, către conducătorii auto staţionaţi în coloană la semafor. În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificaţi doi bărbați din Galați și București care se deplasaseră în zonă cu un autoturism, marca Opel Vectra, înmatriculat în Bulgaria şi ofereau spre vânzare, participanţilor la trafic, telefoane mobile, marca Nokia E71. Cu ocazia controlului efectuat, asupra celor doi şi a autoturismului au fost identificate un număr de 26 de telefoane mobile, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă. Poliţiştii au mai stabilit că cei doi tineri reuşiseră să vândă 5 telefoane mobile, pentru care obţinuseră suma de 600 lei şi 50 euro. Atât telefoanele mobile cât şi suma de bani au fost ridicate în vederea confiscării, aparatele telefonice urmând a fi expertizate pentru a se stabili dacă sunt sau nu contrafăcute.

L-a lăsat fără antena radio a mașinii

Poliţiştii municipali au fost sesizaţi de un tânăr  de 21 de ani, din Râmnicu Vâlcea, cu privire la faptul că o persoană  s-a urcat cu picioarele pe capota maşinii sale şi apoi pe plafon rupându-i antena radio. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au identificat persoana vinovată de comiterea faptei. Este vorba de un bărbat  de 21 de ani, din municipiu, asupra căruia, la controlul corporal efectuat, a fost identificat, în buzunarul pantalonului, un cuţit. Pe numele tânărului poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi port ilegal de armă albă.

Prinși cu lemnele furate, în căruțe

hoti_lemne00Poliţiştii din Brezoi împreună cu reprezentanţi din cadrul Oco­lu­lui Silvic Voineasa au organizat, pe valea Pârâului Valea lui Stan, o acţiune preventivă pe linie silvică. Cu această ocazie au fost iden­tificați doi bărbați din comuna Bujoreni, care transportau, în două căruţe, cantitatea de 2 metri steri, lemn de foc, pentru care nu deţineau documente de provenienţă. Cei doi au fost sancţionaţi con­travenţional, materialul lemnos fiind supus confiscării. De ase­menea, oamenii legii au identificat cantitatea de 2 metri steri, lemn de foc, specia fag  şi 11 piese  specia fag, lemn foc în volum de 2,5 metri cubi, material lemnos găsit abandonat în zona verificată. Materialul lemnos a fost ridicat şi predat Ocolului Silvic Voineasa, po­liţiştii continuând verificările pentru stabilirea provenienței aces­tuia şi a persoanelor implicate în comiterea acestor fapte ilicite.

Grupaj realizat de IPJ Vâlcea

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized