Ceasul rău


Spărgătorii unei locuințe din Ionești au fost depistați

În prima zi a lunii, poliţiştii vâlceni au reuşit identificarea a cinci tineri, suspecţi de comiterea unui furt în comuna Ioneşti. Aceștia au vârste cuprinse între 18 și 31 de ani, iar în nopţile de 28/29 iunie şi 29/30 iunie a.c., au pătruns prin efracţie în locuinţa unui localnic de unde au sustras: două cazane de ţuică, două capace, o ţeavă de cazan şi mai multe bucăţi de ţeavă, toate din cupru, pe care le-au valorificat ulterior la un centru de colectare a fierului vechi. Poliţiştii au reuşit, ca urmare a investigaţiilor desfă­şu­rate, să documenteze activitatea infracţională a acestora, să recupereze în totalitate bunurile şi ulterior să le predea părţii vătămate. Cercetările con­tinuă în vederea tragerii la răspundere penală a suspecţilor pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Tânărul care a lovit o femeie din Brezoi a fost identificat

Poliţiştii din cadrul Serviciului de In­vestigaţii Criminale, împreună cu colegii lor de la Drăgăşani şi Băbeni au reuşit identificarea principalului suspect în cazul unei tâlhării comise la data de 17 iunie a.c., în comuna Şirineasa, din ju­de­ţul Vâlcea. Este vorba de un tânăr  de 18 ani, din Băbeni, care la data de 17.06.2011 a acostat şi lovit cu un obiect dur o femeie de 42 de ani, ce se întorcea spre locuinţa sa din comuna Şirineasa. Victima a fost deposedată de 2 inele pe care aceasta le avea asupra sa. Poliţiştii au reuşit, în urma activităţilor de cercetare şi investigaţiilor desfăşu­rate, să documenteze activitatea infrac­ţio­nală a acestuia, iar în urma unei des­cinderi la domiciliul său, au identificat bu­nurile ce proveneau din comiterea fap­tei săvârşite. Suspectul a fost pre­zen­tat ma­gistraţilor Judecătoriei Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, pe numele său fiind emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 29 de zile.

Dosar penal „în familie”

Sâmbătă, în timpul unei activităţi preventive, a fost identificat un tânăr de 19 ani, din oraşul Horezu, care conducea o autoutilitară, pe strada Mânăstirii din oraşul Horezu, având permisul de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul, autoutilitara fiindu-i încredinţată, cu ştiinţă, spre conducere de către tatăl său. Tânărul s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului, iar tatălui său de asemenea i-a fost întocmit dosar penal pentru încredinţare cu ştiinţă a unui autovehicul, fapte pentru care atât tânărul cât şi tatăl său riscă până la 3 ani de închisoare.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea