Ceasul rău


Nici grădiniţele nu scapă de hoţi

hoti_1Ieri dimineaţă, poliţiştii municipali au fost sesizaţi de către conducerea unei Grădiniţe, din cartierul Ostroveni, cu privire la faptul că, în timpul nopţii, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în interiorul unităţii şi au sustras o sumă de bani. Din primele cercetări, efectuate la faţa locului, a rezultat că autorii au pătruns în clădire prin forţarea unei ferestre, iar dintr-o sală de clasă situată la mansarda clă­dirii, au sustras suma de 1800 lei. Cri­minaliştii vâlceni au prelevat mijloace de probă, ce urmează a fi prelucrate în vederea identificării autorilor. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, în atenţia poliţiştilor rutieri

În urma unor acţiuni preventive pe linie rutieră, în mediul rural, poliţiştii au identificat doi conducători auto ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoo­lice. Astfel, pe drumul comunal Scă­u­ieni-Rădăcineşti, din localitatea Beri­slă­veşti, a fost depistat Florinel P., de 37 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care conducea un autoturism, marca Dacia, având o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în localitatea Cre­ţeni, pe DN 67 B, poliţiştii au iden­tificat un autocamion cu semiremorcă, al cărui conducător auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor doi conducători auto le-au fost prelevat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei şi sunt cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunii prevăzută de art.87 al.1, din O.U.G. 195/2002.

118 kg carne de cal identificată de poliţişti într-un autoturism

Poliţiştii din Lăpuşata, împreună cu reprezentanţii ANSVSA Vâlcea, au organizat o acţiune preventivă, în trafic, ce a vizat respectarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Cu această ocazie, a fost oprit în tra­fic, un autoturism, marca Opel Vec­tra, condus de Cosmin R., de 22 de ani, din localitatea Păuşeşti-Măglaşi, care transporta în interiorul autotu­ris­mului, cantitatea de 118,5 kg carne de cabalină (conform declaraţiei condu­că­torului auto), ce era ambalată în 22 pungi de plastic.

Conducătorul auto a fost sanc­ţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei, conform prevederilor H.G. 984/2005, iar cantitatea de carne iden­­tificată a fost confiscată şi s-au re­coltat probe de carne pentru sta­bilirea speciei de la care provine, urmând a fi dirijată către o unitate de incinerare autorizată sanitar-veterinar.

Activităţi preventive desfăşurate de biroul de poliţie transporturi

politia_rutieraÎn această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au acţionat pentru pre­ve­nirea faptelor antisociale şi men­ţi­nerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe tre­nurile de persoane, combaterea fap­te­lor de natură contravenţională şi pe­nală (furturi de la călători, de la infra­struc­tura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren, etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă, sens în care au fost organizate şi executate două acţiuni împreună cu efective de jandarmi şi salariaţi CFR cu drept de control.

Pe timpul nopţii, ordinea şi liniştea publică, în complexul staţiei CFR Râmnicu Vâlcea, a fost menţinută împreună cu efective de jandarmi.

De asemenea, în această peri­oa­dă s-a executat o acţiune împreună cu lucrători din cadrul ORI – Biroul de Imigrări Vâlcea, pe linia cetăţenilor străini din state terţe UE care circulă pe teritoriul ţării noastre.

În urma activităţilor întreprinse şi a acţiunilor executate în ramura trans­por­turi feroviare au fost patrulate 40 de trenuri şi 36 de staţii, au fost depis­taţi 74 călători frauduloşi, de la care au fost încasate suprataxe în valoare de 435 lei, au fost efectuate 12 con­troa­le şi au fost constatate 4 sancţiuni con­travenţionale, în valoare de 800 lei.

În această perioadă, poliţiştii Pos­tului de Poliţie TF Călimăneşti au fost sesizaţi de două ori de către perso­na­lul CFR, care lucrează pe trenurile de persoane, cu privire la faptul că pe raza comunelor Bujoreni şi Dăeşti, persoane necunoscute au aruncat cu pietre asupra trenurilor, fiind sparte două geamuri de la vagoane.

Poliţiştii s-au deplasat operativ în zonele unde s-au produs incidentele şi din verificările efectuate a rezultat că doi minori care domiciliază în sa­tele Olteni şi Bogdăneşti, au aruncat cu pietre asupra garniturilor de tren aflate în mers.

Faţă de părinţii minorilor s-a dis­pus măsura sancţionării contraven­ţionale a părinţilor pentru lipsa de supraveghere, în conformitate cu prevederile legii 61/1991.