Ce se întâmplă cu PLÂNGEREA PENALĂ ÎMPOTRIVA PREFECTULUI FÂRTAT?


După cum vă anunțam și-n edițiile noastre precedente, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că va depune plângere penală împotriva tuturor prefecților PNL (printre care și Sebastian Fârtat de la Vâlcea) care au fundamentat cheltuielile guvernelor Orban și Cîțu.
Ieri, liderul social-democraților a venit și cu data concretă în care va face acest demers fără precedent.
„Miercuri şi joi vor fi depuse plângeri penale cu privire la modalitatea în care a fost fundamentară alocarea de sume către administraţiile locale din Anexa 703.
Ştim foarte bine că există documente care ajung pe masa premierului pentru a fi aprobate. Ordonanţele de urgenţă, dacă nu sunt fundamentate, anexa 703 care atribuie fonduri din bugetul naţional numai administraţiilor conduse de către reprezentanţi ai PNL, USR sau UDMR. Nu s-a întâmplat acest lucru niciodată, în 30 de ani, în România. Cu alte cuvinte, dorim să ştim clar de la procuratură, dacă guvernul nu a putut să ne lămurească, cine a justificat alocarea acestor fonduri. Din procedura pe care o cunoaştem, de obicei prefecţii fac aceste fundamentări şi vrem şi noi să ştim de la organele abilitate cum s-au făcut aceste fundamentări numai către trei formaţiuni politice, iar reprezentanţii PSD ai administraţiilor locale, care reprezintă peste 50% din numărul total din România, nu au obţinut niciun ban”.