Calcule liberale pentru alegerile parlamentare


• organizaţia condusă de Cristian Buican insistă pentru ca omul de afaceri Dan Niţu să candideze în zona Bălceşti

În urmă cu o săptămână, la Murighiol, liderii naţionali ai Uniunii Social Liberale s-au reunit la un resort de patru stele din Delta Dunării. Acolo s-au purtat negocieri intense între PSD şi PNL pentru stabilirea candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie. După discuţii destul de aprinse, s-a stabilit ca PSD să propună candidaţi în 246 de colegii (dintre care 30 vor reveni UNPR), în timp ce PNL va avea 206 candidaţi (dintre care 21 revin conservatorilor).

Permutare Hellvig – Buican?

În judeţul nostru, lucrurile au fost tranşate în privinţa candidaţilor PNL în proporţie de 90 la sută. Astfel, liberalii vor putea propune patru candidaţi la alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie. În şedinţa de săptămâna trecută a Biroului Politic Teritorial s-a luat în discuţie trecerea lui Cristian Buican (deţinătorul Colegiului Brezoi pentru Camera Deputaţilor) într-un colegiu mai mare, pentru Senat. Astfel este posibil ca Buican să candideze pentru Colegiul senatorial Brezoi – Horezu, iar în locul său să lupte pentru un post de parlamentar Eduard Hellvig (foto stânga), actualul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Am aflat, însă, că liderul judeţean Cristian Buican (foto dreapta) a condiţionat această mişcare de preluarea, de către PNL, a Colegiului Bălceşti pentru Camera Deputaţilor.

Pentru candidatura pe colegiul senatorial Rm. Vâlcea este de aşteptat să intre într-o competiţie internă Adrănel Cotescu (directorul DGLP din Ministerul Dezvoltării) şi viceprimarul Gheorghe Ioniţă, iar pentru cea de deputat al zonei Râmnic – Nord se vor lupta, probabil, avocatul Victor Stănculescu şi scriitorul Traian Dobrinescu.

Niţu se suspendă şi candidează independent?

A doua variantă de lucru luată în calcul de liberalii vâlceni are ca miză preluarea Colegiului Bălcești pentru Camera Deputaților de către omul de afaceri Dan Nițu. Deținut acum de uneperistul Dan Mazilu, acest colegiu este controlat – prin posturile de primar obţinute la alegerile locale din 10 iunie – de liberalul Niţu. Dacă nu se va ajunge la consens cu PSD şi UNPR, este foarte posibil ca – aşa cum am mai anunţat – Dan Niţu să candideze independent pentru acest colegiu.

Posting....