Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 octombrie 2020

Astăzi, 26 noiembrie, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Întâlnire cu Profesorul Eugen Negric


Eveniment – de excepție – la Casa cărților din Râmnicu Vâlcea: întâlnirea iubitorilor de cuvânt cu Profesorul Eugen Negrici și cea mai recentă carte a sa, „Sesiunea de toamnă”, care a apărut la Editura Cartea Românească. Reamintim cititorilor noștri mai tineri că Eugen Negrici s-a născut în Râmnicu Vâlcea, la 28 noiembrie 1941 – peste două zile va împlini senioriala vârstă de 74 ani. Este critic, istoric literar, stilistician și profesor de literatura română contemporană la Facultatea de Litere, Universitatea București.
„Sesiunea de toamnă” apare  la un an după inspiratul său volum „Emanciparea privirii. Despre binefacerile infidelității” – Premiul Uniunii Scriitorilor din România, ediția 2015 – un adevărat manual (unic în literatura noastră) al „receptării înnoitoare”, care ne învață cum putem deveni coautori ai unui produs artistic, atunci când intrăm în posesia acestuia, deschizându-i căi luminoase de captare, nebănuite.
Astăzi, începând cu ora 17.00, în Sala de conferințe a Bibliotecii „Antim Ivireanul”, cititorii vâlceni au un bun prilej să-l reîntâlnească pe Profesorul Eugen Negrici, care ne propune un nou titlu care luminează mintea, hrănește spiritul și oferă provocări conștiinței. Evenimentul lansării volumului „Sesiunea de toamnă” este moderat de scriitorul Traian Dobrinescu. Vor avea loc, de bună seamă, discuții despre această nouă carte cu autorul și cu invitații acestuia. Și, iată, un binevenit prilej pentru nobilul confrate de a-și aduce aminte de sine, în locul unde s-a născut, cel ce n-a pregetat niciodată să-și pună talentul și bătăile inimii în slujba propășirii culturii, învățământului românesc și limbii neamului, a cărui operă se prezintă astăzi ca o valoare europeană. Iar foștilor colegi, prieteni și tuturor doritorilor prilejul să-i adreseze ilustrului Profesor  și Scriitor – un călduros și frățesc LA MULȚI ANI, cu sănătate, bucurii și fericire, acum, la pășirea înspre cel de-al patrula sfert de veac al existenței.
…Zilele acestui  sfârșit de toamnă au cuprins cerul în brațe. Pe alocuri din țară, lumina ninge cu flori dalbe, pe la noi lacrimi izvorând din candoarea norilor  curg înspre pământul uscat de o vară fierbinte – e timp potrivit pentru  lectură. „Sesiunea de toamnă” se potrivește de minune acestui final de anotimp!

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Cultura