Așa au stat polițiștii zilele trecute: AMENZILE ÎI USTURĂ ȘI ACUM pe șoferi!


În perioada 18-24 ianuarie 2021, polițiștii vâlceni au acționat pentru depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere. De asemenea, au fost desfășurate activități și pentru asigurarea fluenței traficului. Polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat pe raza lor de competență, iar în urma activităților desfășurate au aplicat 721 de sancțiuni contravenționale. 141 din acestea au fost aplicate conducătorilor auto care au depășit viteza legală. Au fost reținute 57 de permise de conducere, pentru depășirea vitezei legale, efectuarea manevrei de depășire neregulamentară și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
Oamenii legii au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 50 de bicicliști și 14 pietoni care nu au respectat prevederile regimului circulației rutiere. În plus, au fost constatate șase infracțiuni la regimul rutier și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.

Vârstnic din Zătreni, prins abțiguit la volan!

În dimineața de 24 ianuarie, polițiștii Secției 11 Rurală Zătreni au oprit pentru control, pe raza comunei Tetoiu, un autoturism. Acesta era condus de către un bărbat cu vârsta de 61 de ani, domiciliat în localitate. În urma verificării cu aparatul etilotest, bărbatului i-a rezultat o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge, iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal.

Probleme și în Brezoi

La data de 23 ianuarie, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Drumul Național 7, în orașul Brezoi, un autoturism. Acesta era condus de către un tânăr cu vârsta de 22 de ani, domiciliat în comuna Racovița. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că tânărul are dreptul de a conduce, suspendat. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
• Material realizat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea