„Ajutor! Casa părintească nu se vede!”


• se numeşte acțiunea filialei de Cruce Roșie Vâlcea de ajutorare a celor afectați de inundații, cu precădere cei din localitatea Vaideeni

Continuăm să sprijinim locuitorii din cătunul Atârnați și mergem spre a distribui ajutoare în continuare. Marți, 16 septembrie, am participat cu voluntarii filialei la acțiunea de distribuire de produse de îmbrăcăminte și încălțăminte către familiile ră­mase fără case, dar și către cele rămase în peri­metrul inundat în luna iulie. Tot cu această ocazie, am împărțit, împreună cu reprezentanții primăriei și ajutoarele trimise de Sediul Central al Crucii Roșii Române, ajutoare ce au fost depozitate în locațiile pri­măriei, respectiv: cizme de cauciuc, saci de dor­mit, pachete igienice, pachete alimentare. Mențio­năm că aceste ajutoare se alătură celorlalte donații ale Crucii Roșii, deja distribuite de autoritățile locale: 10 tone saci de grâu, paturi și saltele împreună cu alte articole de îmbrăcăminte și lenjerii. Continuăm campania noastră de ajutorare a familiilor cu probleme aflate și în alte localități vâlcene, donând din produsele primite de la râmniceni. Am intervenit deja în cătune din localitățile: Stoilești, Pesceana, Olănești, unde, pe lângă articole de încălțăminte (donate de magazinul Deichmann) și îmbrăcăminte, peste 250 de familii nevoiașe au primit și pachete alimentare sociale, care au conținut fiecare peste 12 kg în total de: făină, zahăr, ulei, spaghete, bulion roșii, mălai, orez, biscuiți, pateuri din carne și ficat.
Ca activități ale lunii septembrie: pe lângă sărbătorirea “Zilei Internaționale a Primului ajutor” din data de 13 septembrie, unde cu un număr de peste 40 de voluntari am făcut demonstrații de prim ajutor și am luat tensiunea clienților magazinului “Annabella A-Z” (sprijinul nostru în acțiunile specifice fiind lanțul de magazine cu același nume, care ne-a permis amplasarea de urne mobile de colectare de fonduri); mai avem în vedere derularea unui curs de prim ajutor în perioada 27-28 septembrie, curs ce se va încheia cu un examen scris și practic de pe urma căruia cursanții obțin un certificat de prim ajutor recunoscut în întreaga Uniune Europeană.
Mulțumim tuturor celor ce ne sprijină în acțiunile specifice și în mod deosebit voluntarilor, care au ajuns la un număr de peste 100 numai în ultimele 2 luni.
Ionuţ Cherăscu, director Crucea Roşie, filiala Vâlcea