Municipalii se duc la Reşiţa pentru: derby-ul orgoliilor din Seria Vest


Resita

• Metalul – CSM se joacă sâmbătă, de la ora 11.00. Meciul nu va fi televizat

După victoria dramatică smul­să runda trecută în faţa Politehnicii Timişoara, CS Municipal Râmnicu Vâlcea are posibilitatea de a face o nouă „victimă” cu nume din Seria Vest a ligii secunde. Fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Erik Lincar vor evolua, sâmbătă, la Reşiţa, pe stadionul foştilor rivali de la vechiul CS Municipal, de pe vremea în care Damila Măciuca făcea furori în Liga a II-a. Cu siguranţă orgoliile dintre jucători şi, poate cu atât mai mult, dintre conducerile celor două cluburi nu s-au stins prea uşor. Oamenii din anturajul senatorului Dan Niţu au fost şi lunile trecute „cutremuraţi” de neregulile pe care omul de afaceri Cătălin Rufă şi apropiaţi acestora le-au comis în perioada 2009-2013. Din cauza faptului că nu au plătit contribuţiile la asigurările sociale pentru jucătorii care s-au perindat în acea perioadă prin Zăvoi, actuala con­du­cere a CS Municipal s-a trezit cu diverse datorii, restanţe şi pena­lităţi în valoare totală de peste o jumătate de milion de euro. Datorii ce ameninţă însăşi existenţa grupării municipale!
Revenind strict la fenomenul fotbalistic, trebuie spus că meciul de sâmbătă nu se anunţă deloc lejer pentru râmniceni, aceştia urmând să evolueze tocmai pe terenul liderului la zi al întrecerii, dar şi în faţa unui public ostil, care ştie să îşi încurajeze favoriţii. Neînvinse în primele trei etape ale noii stagiuni, cele două echipe speră să îşi menţină invincibilitatea şi după runda de sâmbătă. Supoziţia poate deveni reală numai în eventualitatea în care meciul se va încheia cu o remiză. Situaţie cu care reşiţenii, evident, nu pot fi de acord, ei dorind să obţină trei puncte cu care să îşi consolideze avansul din fruntea ierarhiei. Sezonul trecut, CS Municipal a ieşit câştigătoare după cele patru dueluri cu echipa din Valea Domanului. Ce va fi în sezonul actual.. vom trăi şi vom vedea!

Trei formaţii sunt încă neînvinse. Vâlcea şi Reşiţa se află printre ele!

Doar trei formaţii au reuşit să îşi menţină, după tot atâtea etape disputate din actuala stagiune a Seriei Vest, imaculată „căsuţa” în care se contabilizează numărul înfrângerilor. Pe lista selectă ce cuprinde numele acestora se află şi CS Municipal Râmnicu Vâlcea. Aşa cum se cunoaşte, în prima etapă, jucătorii pregătiţi de antrenorul Erik Lincar au remizat pe terenul arădenilor de la Şoimii Pâncota (scor 1-1). Apoi, în etapa a doua, râmnicenii au remizat din, de această dată pe teren propriu (scor 0-0), cu argeşenii de la CS Mioveni. În cele din urmă, echipa noastră a izbutit să îşi treacă în cont primul succes din actuala stagiune. S-a întâmplat sâmbăta trecută, în faţa timişorenilor de la ACS Poli (scor 1-0). Şi adversarii municipalilor de sâmbătă au o situaţie asemănătoare. „Metaliştii” din Reşiţa s-au impus în primele două etape şi au remizat în cea de-a treia, atunci când au evoluat la Piteşti, în compania argeşenilor de la CS Mioveni. Surprinzător, din grupul neînvinselor mai face parte şi nou-promovata FC Caransebeş, o grupare de asemenea din judeţul Caraş-Severin.

Programul etapei a IV-a

Vineri, 19 septembrie, ora 19.00
ACS Poli Timişoara – FC Caransebeş
Sâmbătă, 20 septembrie, ora 11.00
Metalul Reşiţa – CSM Râmnicu Vâlcea
FC Bihor Oradea – CS Mioveni
Olimpia Satu Mare – Şoimii Pâncota
FC Olt Slatina – Fortuna P. Câmpina
Unirea Târlungeni va sta

Clasament

Loc Echipă M V E Î Glv. P
1. Metalul Reşiţa 3 2 1 0 4-1 7
2. Fortuna Câmpina 3 2 0 1 6-3 6
3. ACS Poli Tim. 3 2 0 1 3-1 6
4. CSM Rm. Vâlcea 3 1 2 0 2-1 5
5. FC Caransebeş 3 1 2 0 2-1 5
6. U. Târlungeni 3 1 1 1 2-2 4
7. Şoimii Pâncota 3 0 2 1 2-4 2
8. CS Mioveni 3 0 2 1 0-2 2
9. FC Olt Slatina 2 0 1 1 2-3 1
10. FC Bihor Oradea 2 0 1 1 2-4 1
11. Olimpia S. Mare 2 0 0 2 0-3 0
*primele şase echipe se califică în play-off
*ultimele cinci echipe vor merge în play-out