Primarul Gutău a găsit o soluție pentru cei mai nevoiași dintre râmniceni


În baza prevederilor OUG 84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), la solicitarea primarului Mircia Gutău a fost aprobată alocarea suplimentară pentru Municipiul Râmnicu Vâlcea a 240 de pachete cu produse alimentare prin redistribuire de la alte unități administrative care au înregistrat stoc excedentar. Acestea vor fi distribuite tot către persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii) şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchete sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale, dar numai în baza unei programări anterioare și înscrierii pe lista suplimentară, aplicând următoarele criterii de prioritizare:
• persoanele aflate în situații deosebite de vulnerabilitate din evidența Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului, pentru care va fi întocmită ancheta socială de către angajații direcției;
• persoanele încadrate în grad de handicap (grav și accentuat), CARE NU AU BENEFICIAT DE ACESTE PRODUSE în anii 2022 și 2023.

Cum se face înscrierea pe listele suplimentare?

Înscrierea în listele suplimentare se va face personal sau prin reprezentantul legal/persoana împuternicită, în perioada 17-24 mai 2023, până la epuizarea numărului de pachete alocate, fie telefonic, la numerele 0799.807.237, 0726.100.327, fie la sediul Direcției de Asistență Socială din strada General Magheru. nr. 25 (clădirea Socom). Sunt necesare următoarele documente: actul de identitate (original și fotocopie) și certificatul de handicap valabil la data întocmirii listelor (prezentat în fotocopie).
Pentru persoanele care optează pentru înscrierea telefonică, datele de identitate vor fi prelucrate pe baza declarației telefonice, urmând ca acestea să prezinte, obligatoriu, documentele în fotocopii la momentul ridicării produselor.

Pachetele cu alimente se distribuie de Înălțare

Distribuirea pachetelor se va realiza în data de 25 mai 2023, între orele 8.30 – 15.30, conform programării, la depozitul din bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 26, la sediul fostului Liceu Tehnologic Oltchim.