80 de karateka din toată ţara vor lua cu asalt judeţul Vâlcea


• aceştia urmează să participe la un stagiu de pregătire ce va fi organizat în staţiunea Călimăneşti-Căciulata

În perioada 2-8 noiembrie, în cadrul programului „Pierre de Coubertin”, în judeţul nostru vor poposi 80 de practicanţi ai artelor marţiale cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani. Aceştia vor lua parte la un stagiu de pregătire ce este programat să se desfăşoare în renumita staţiune vâlceană Călimăneşti-Căciulata. Cantonamentul se va desfăşura cu ajutorul a zece antrenori, ce urmează să fie desemnaţi de către Federaţia Română de Karate.
Acţiunea de pregătire se va încheia cu o competiţie organizată în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, în data de 9 noiembrie, cu începere de la ora 10.00. Evenimentul va avea loc cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea, iar organizarea şi coordonarea la nivel local vor fi făcute de către Cătălin Vlăduţ, antrenor de karate – 5 DAN, totodată şi preşedintele Comisiei Naţionale Organizare a Competiţiilor. Alături de acesta se vor mai afla Andreea Bîlă (antrenor karate 2 DAN) şi Marian Urluescu (3 DAN). Mai trebuie amintit faptul că Ministerul Tineretului şi Sportului finanţează acest tip de acţiuni, considerând extrem de importantă mişcarea sportivă prin prisma sănătăţii populaţiei tinere.

Asociaţia Judeţeană de Karate sprijină copiii cu dizabilităţi!

Prin intermediul DJST Vâlcea, am aflat că, tot în cadrul Programului „Pierre de Coubertin”, copiii cu nevoi speciale au posibilitatea de a duce o viaţă normală cu ajutorul sportului. Aceştia sunt direcţionaţi către practicarea sportului, iar Asociaţia Judeţeană de Karate Vâlcea a reuşit atragerea de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi. Astfel, trebuie amintit faptul că vor participa 70 de copii (cu sindrom Dawn, autism şi retard mintal), alături de zece antrenori şi tot atâţia însoţitori, la acelaşi stagiu de pregătire organizat în Călimăneşti. Ei vor veni din toate colţurile ţării, judeţul nostru urmând să fie reprezentat prin şapte tineri. De aproximativ trei luni, aceştia se antrenează, de două ori pe săptămână, alături de antrenoarea Andreea Bîlă la Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea. La finalul stagiului de pregă­tire, organizatorii au programat şi o întrecere sportivă destinată acestor copii cu cerinţe speciale. La finalul ambelor întreceri, participanţilor le vor fi oferite diplome, medalii, cupe şi echipament sportiv.

Posting....