Arest preventiv pentru un serial de 10 furturi
Burglar Opening Window with CrowbarÎn perioada iunie –octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţiei Tetoiu au fost sesizaţi cu privire la comiterea de per­soa­ne necunoscute a mai multor furturi şi tentative de furt din locuinţe şi lăcaşuri de cult pe raza comunei Tetoiu. În data de 3 octombrie, pentru proba­rea activităţii infracţionale, poliţiştii au efectuat percheziţii domici­liare la locuinţele a doi suspecţi, M. Ion şi P. Gheorghe, ambii din comuna Tetoiu. Cu ocazia per­che­ziţiilor au fost identificate bu­nuri provenite din săvârşirea in­frac­ţiunilor. De asemenea, în ace­eaşi zi, M. Ion, de 30 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind încarcerat la Centrul de Re­ţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratul de Poli­ţiei Judeţean Vâlcea. Cercetă­rile au fost continuate în vederea admi­nistrării tuturor probelor, reu­şindu-se probarea activităţii infracţionale a celor doi suspecţi în 9 dosare penale, pentru să­vârşirea de către acesta a 10 infracţiuni de furt calificat şi tentativă la furt. M. Ion a fost ieri prezentat instanţei de judecată, magistraţii admiţând propunerea Parchetului de le lângă Judecă­toria Bălceşti şi a dispus aresta­rea preventivă pentru 30 zile. În prezent, bărbatul este încarcerat la Centrul de Reţinere şi Ares­tare Preventivă din cadrul Ins­pec­toratul de Poliţie Judeţean Vâlcea. Cercetările vor fi conti­nuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Accidentele celor trei ceasuri rele de marți
Poliția informează că marți, ora 15.41, M. Constantin, de 19 ani, din Budeşti, a condus un autoturism pe strada Nufărului din Băile Govora, iar în dreptul unui imobil, într-o curbă la dreapta nu a păstrat o distanţă laterala suficientă în mers şi nu a circulat cât mai aproape de marginea drumului, intrând în coliziune frontala cu un autoturism, condus de P. Maria, de 34 ani, din Băile Govora, care de asemenea nu a păstrat o distanţă laterală suficienta în mers şi nu a circulat cât mai aproape de marginea drumului, partea carosabilă având o lăţime de doar 3, 6 m. În urma impactului a rezultat rănirea ambilor conducători auto care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Vâlcea. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Primind îngrijiri medicale, cei doi au fost diagnosticaţi cu: M. Constantin – TCC cu plaga frontală dreapta, contuzie genunchi drept; P. Maria – traumatism coloană cervicală cu edem latero-cervical. Marți, la ora 23.24, L. Tiberiu, de 45 ani, din oraşul Abrud, judeţul Alba, a condus un TIR pe DN 7- Bujoreni, iar la km 184+700m a lovit cu partea faţă stânga pe P. Marius, de 43 de ani, din Cotmeana, judeţul Argeş care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma impactului a rezultat rănirea pietonului, care a primit diagnosticul de comă traumatica, TCC acut, fractură de col femural stâng. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, pietonul nu a putut fi testat, s-au recoltat probe de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentelor.

Ce se mai fură prin județ? Varză și lemne cât cuprinde
Marți, poliţiştii, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comunei Dăeşti, l-au identificat pe L. Marin, din Mihăeşti, judeţul Argeş, în timp ce efectua acte de comerţ pri­vind comercializarea de legume dintr-o autoutilitară, fără să fie auto­rizat şi fără să deţină docu­mente legale de provenienţă a mărfii. S-a luat măsura sancţio­nării con­travenţionale a bărba­tu­lui conform legii 12/1990, iar cele 420 de kg de varză identificate în autoutilitară au fost confiscate. În cursul aceleiași zile, cu ocazia unei acţiuni desfăşurate împreu­nă cu lucrători din cadrul Ocolu­lui Silvic Bălceşti privind tăierea de material lemnos pe raza loca­lităţii Măciuca, a fost identificat A. Nicolae, de 45 de ani, din Mă­ciuca, care a tăiat 24 arbori, spe­cia gorun, nemarcaţi de orga­nele silvice, cu dimensiuni la cioată cuprinse între 14 cm şi 30 cm. Materialul lemnos era trans­portat la domiciliul cu un tractor. Bărbatul va fi cercetat sub as­pectul comiterii infracţiunii de tăiere şi sustragere de material lemnos din fondul forestier, con­form legii 46/2006. De aseme­nea, în jurul orei 13.00, poliţiştii împreună cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Horezu au acţionat pe raza Alunu pentru prevenirea şi combaterea delic­te­lor silvice. Cu această ocazie, a fost depistat A. Alin, de 22 ani, din Alunu, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 605 C- Alunu, în care transportaţi 1,995 m. s. material lemnos, specia fag, fără a avea documentele legale de transport. Tânărul a fost sancţio­nat contravenţional conform legii 171/2010, iar cantitatea de ma­terial lemnos a fost ridicată în vederea confiscării. În urma veri­ficării documentelor, oamenii legii au constatat şi că autoutili­tara avea inspecţia tehnică pe­rio­dică expirată din luna martie, fapt pentru care a fost a fost sancţionat contravenţional şi a fost reţinut certificatul de înmatri­culare.