Scădere spectaculoasă a numărului de persoane decedate pe șoselele din Vâlcea! COVID-ul salvează vieți!?!


Recent, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile preventiv-reactive pentru depistarea/ sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive precum și pentru depistarea/ sancționarea persoanelor care nu respectă măsurile stabilite la nivel național pentru prevenirea contaminării cu noul tip de coronavirus.
Din analizele Poliției Rutiere Vâlcea reiese că, în primele 10 luni ale anului, pe fondul consumului de alcool și al substanțelor psihoactive s-au produs 20 de accidente rutiere soldate cu doi morți, 14 răniți grav și 17 răniți ușor.
„Polițiștii au efectuat peste 400 de testări cu aparatul etilotest. Au fost constatate șase infracțiuni și reținute patru permise de conducere pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. De asemenea, pentru neregulile constate polițiștii au aplicat 103 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice, 67 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 12 sancțiuni la alte acte normative. Acțiunile polițiștilor vor continua în perioada următoare”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri din Vâlcea recomandă șoferilor să își planifice din timp călătoriile şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.
„Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă! Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante! Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!”, se mai arată în același comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea