VÂLCEA A DEPĂȘIT VÂRFUL «VALULUI TREI», dar pericolul rămâne!


Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au făcut cunoscute, luni seara, prin intermediul unui comunicat de presă, datele actualizate referitoare la evoluția pandemiei de Coronavirus în județul nostru. Vestea bună ar fi aceea că aproape toți indicatorii esențiali sunt în scădere evidentă față de situația înregistrată în urmă cu una-două săptămâni. Ne referim aici la indicatori precum numărul persoanelor care se infectează zilnic, numărul deceselor zilnice, numărul persoanelor internate la ATI, numărul focarelor de Coronavirus etc. Vestea proastă este însă aceea că acești indicatori nu au scăzut suficient de mult și, în consecință, pericolul infectării rămâne unul cât se poate de real pentru orice vâlcean!
Potrivit datelor prezentate de Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până la nivelul datei de 19 aprilie 2021 (inclusiv), au fost confirmate 15.612 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 252 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 19 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 217 au forme medii și 16 sunt internate în secția ATI. În Vâlcea sunt monitorizate 12 focare de SARS-CoV-2 la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

Aproape 100.000 de teste RT-PCR au fost efectuate în Vâlcea!

„În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, au fost realizate 55.446 de teste prin tehnica RT-PCR. Conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 38.647 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, au fost realizate 94.093 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, 484 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 380 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm că datele sunt în continuă dinamică”, au transmis, luni seara, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.

Vâlcenii îi pot «pârî» pe cei care nu respectă regulile de protecție sanitară

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 4 iulie 2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se mai arată în același comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea