ȘCOLILE NU SE POT REDESCHIDE ORICUM! Este nevoie de „vaccinare și testare pentru învățare”


Joi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 09.30, Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea au organizat Conferinţa intitulată „Vaccinare şi testare pentru învăţare”. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Campaniei Naţionale de Informare „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, iniţiate de Ministerul Educației în parteneriat cu instituțiile abilitate și partenerii sociali (sindicate, reprezentați ai asociațiilor de părinți, Consiliul elevilor, ONG-uri).
Conferinţa din judeţul nostru a avut loc sub forma unei întâlniri mixte, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de Covid-19, în sala de festivități a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”. Aceasta a avut ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice și a părinților cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19, prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ cât și testarea elevilor și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare.

Trei elevi vâlceni au fost premiați pentru rezultatele obținute la șah și informatică

În debutul conferinţei, într-un cadru festiv, s-a desfășurat premierea elevilor care au înregistrat, în ultima perioadă, rezultate de excelenţă, după cum urmează:
• Ilinca Petra Bătăgan (foto, în stânga imaginii), medalie de aur şi medalie de bronz, va reprezenta România la campionatele mondiale de şah;
• Bogdan Bălan (foto, în dreapta imaginii), medalie de argint, va reprezenta România la campionatele mondiale de şah;
• Liviu Armand Gheorghe, premiul II, medalia de argint, membru în lotul național de informatică al României.
La conferință au participat: Ștefania Marina Manea – secretar de stat din cadrul Ministerului Educaţiei, Sebastian Fârtat – prefectul județului nostru, Amelia Pițiga – medic epidemiolog și reprezentant DSP Vâlcea, Dan Pascaru – inspector şef ISU Vâlcea şi Mihaela Andreianu – inspector general al IȘJ Vâlcea. Au fost prezenţi şi liderii sindicatelor, ai părinților și elevilor prin preşedinţii CJE Vâlcea şi AVE. Au participat online și directorii instituțiilor de învățământ din județul nostru.

Concluziile întâlnirii

S-a concluzionat asupra importanţei vaccinării voluntare a personalului din învăţământ pentru revenirea la normalitate! Conform Ministerului Educației, „Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare. Acordul de parteneriat semnat constituie o premisă a asumării unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoarcerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de COVID-19”.
Material realizat cu sprijinul Biroului de informare al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea