ABSENTEISM RIDICAT la primele două probe ale „Bac-ului de toamnă” în Vâlcea


Pe 16 și 17 august s-au desfășurat primele două probe din totalul celor trei programate în cadrul sesiunii august a Examenului de Bacalaureat 2023 (examen supranumit impropriu „Bac-ul de toamnă”). La proba din 16 august, organizată în patru centre de examen din județ, au fost prezenți 260 de candidați din 304 înscrişi. Nu s-au prezentat 44 de candidați. Pentru tentativă de fraudă nu au fost eliminați candidați. Doi elevi cu cerințe educaţionale speciale au beneficiat de condiţii de examen adaptate, conform procedurii de egalizare de şanse.
La proba din 17 august în Vâlcea s-au înscris 393 de candidați. La examen s-au prezentat 335, absentând 58 de candidați. Și aici se observă un procent ridicat de absenteism al candidaților înscriși, de aproximativ 17%.
Vineri, 18 august 2023, se va desfășura proba la alegere a profilului și a specializării, la care, în județul Vâlcea, s-au înscris 387 de candidați.
„Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 august, până la ora 12.00. Contestațiile pot fi depuse/ transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/ transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi publicate pe 29 august 2023”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.