Școala de vară BroBotSTEAM, la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”


Echipa de robotică a Colegiului Național „Alexandru Lahovari” – BroBots organizează, în perioada iulie-august 2022, Școala de vară BroBotSTEAM (ateliere interactive de Arduino și robotică). Aceasta este a doua etapă a implementării proiectului BroBotSTEAM, proiect care a obținut finanțare din Fondul Științescu Vâlcea în urma participării la concursul de selecție desfășurat în luna martie 2022. Organizatorii acestui proiect își propun să promoveze conceptul de educație STEM prin organizarea de ateliere interactive pentru elevii din mediul urban și rural, ateliere în cadrul cărora sunt realizate proiecte interdisciplinare folosind plăcuțe de dezvoltare Arduino. În cadrul atelierelor elevii au la dispoziție plăcuțe și kit-uri cu senzori cu ajutorul cărora realizează individual proiecte sub îndrumarea elevilor din echipa de robotică.
Prima parte a proiectului s-a derulat în lunile mai-iunie 2022 și a presupus deplasarea unui laborator mobil (cu toate materialele necesare activităților) la școli din mediul rural (Școala Gimnazială Sălătrucel, Școala Gimnazială Pietrari, Școala Gimnazială Costești, Liceul „Gheorghe Surdu” Brezoi), beneficiari fiind elevi ai claselor a VII-a și a VIII-a.
Școala de vară BroBotSTEAM se desfășoară la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea în două serii: 18-20 iulie 2022 și 8-10 august 2022. Vor participa elevi din șapte școli și licee din municipiul Râmnicu Vâlcea, dar și din localitatea Sălătrucel.
Proiectul este finanțat prin Fondul Științescu Vâlcea, implementat de către Fundaţia Comunitară Vȃlcea (FCVL), în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF) și Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR.
Echipa de robotică BroBots este coordonată de prof. Simona Ianc – mentor coordonator, prof. Ștefania Issabella Cataragă – co-mentor și stud. Andrei Cosmin Toma – co-mentor.
• Material realizat cu sprijinul Departamentului de marketing și comunicare al BroBots Team