UN NOU PREMIU PENTRU BROBOTS, echipa de robotică a Colegiului Național „Alexandru Lahovari”


BroBots – echipa de robotică a Colegiului Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, care activează și în cadrul Centrului Județean de Excelență Vâlcea, a obținut Premiul Nație Prin Educație la faza națională a celui mai mare concurs de robotică pentru liceeni – BRD First Tech Challenge (organizat în România de Asociația Nație Prin Educație). Competiția organizată în România este și cea mai mare competiție de robotică din Europa.
Premiul obținut reprezintă recunoașterea meritelor echipei în acest sezon competițional. Concursul s-a desfășurat în perioada 3-5 martie 2023 la Sala Polivalentă din București, unde s-au întâlnit cele mai bune 80 de echipe de robotică din țară. BroBots Team a obținut calificarea la această etapă finală prin participarea la regionala 1, ce a avut loc în perioada 12-15 februarie 2023, la Universitatea Politehnica București, regională la care a obținut Premiul III Motivate Award.
Echipa Colegiului Național „Alexandru Lahovari” este singura echipă vâlceană de robotică premiată (la ambele faze ale competiției) în acest sezon.

Componența echipei

Elevii care fac parte din această echipă sunt (în ordine alfabetică): Ariciu Călin Constantin (clasa a X-a), Dumitrescu Antonio (clasa a X-a), Gălbenuș Sebastian Brian (clasa a XI-a), Mihăilescu Lara Steffani (clasa a X-a). Mutuleasa Răzvan Mihai (clasa a XII-a), Sminticiuc Alexia Andreea (clasa a XI-a), Tomulescu Eduard Gabriel (clasa a XI-a) și Vlăduțu Luca Florin (clasa a X-a). La etapa finală alături de ei s-a aflat și Tenea David (clasa a IX-a) – anul acesta voluntar în echipă.
Mentorii echipei sunt: prof. Simona Ianc (mentor coordonator), prof. Ștefania Issabella Cataragă (director al colegiului), stud. Andrei Cosmin Toma (membru fondator al echipei în sezonul 2018-2019).