Primarul Frâncu se implică în dezvoltarea oraşului: Efervescenţa Râmnicului


Emilian-FrancuÎn aceste zile, primarul Râmnicului a avut o activitate bogată, care s-a îndreptat în mai multe direcţii de acţiune. Apreciind medul în care se ocupă Emilian Frâncu de buna derulare a activităţilor din oraş, prezentăm câteva informaţii punctuale.

Astfel, primarul Frâncu a adresat o serie de critici la adresa materialelor de promovare realizate în cadrul proiectelor de promovare a potenţialului turistic şi cultural al Râmnicului. Conform edilului-şef, mai multe filme de prezentare vor fi înlocuite, astfel încât Râmnicul să fie prezentat cum se cuvine, nu doar din punct de vedere edilitar, dar şi uman. În selectarea viitoarelor producţii ce vor prezenta municipiul tuturor celor interesaţi, primarul Frâncu va fi ajutat de cunoscutul producător şi regizor de filme documentar-artistice, Iulian Margu, în calitatea acestuia de consilier onorific pe probleme de audiovizual.

 

Mulţumit de activitatea subordonaţilor şi-a colaboratorilor

 

Cu ocazia şedinţei operative de ieri dimineaţă, primarul Emilian Frâncu a mulţumit tuturor structurilor din cadrul administraţiei locale – Direcţia Admi­nis­trarea Domeniului Public, Pieţe Prest, Corpul de Control al Primarului, Poliţia Lo­cală, Teatrul Municipal ”Ariel” şi Filar­monica ”Ion Dumitrescu” – precum şi cola­boratorilor externi – Poliţia muni­ci­piului, Inspectoratul Judeţean de Jan­darmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Ur­genţă – pentru modul în care s-au des­făşurat sărbătorile dedicate Sfântului Apostol Andrei şi Zilei Naţionale. Pri­ma­rul a subliniat, cu această ocazie, că Râmnicul se poate mândri că marchează mai amplu decât restul ţării două sărbători de anvergură naţională: Ziua Imnului Naţional şi Sărbătoarea Sfântului Andrei – Ocrotitorul României. Iar după discuţiile purtate cu ocazia festivităţilor de duminică cu prefectul judeţului, Mir­cea Nadolu, şi cu comandantul Garni­zoa­nei Vâlcea, col. Dan Marin, pentru pa­rada militară prilejuită de Ziua Naţio­nală de anul viitor se va avea în vedere prezentarea tehnicii de luptă a geniştilor vâlceni, o prezenţă mai mare a Fanfarei ”Gabriel Chaborschi” precum şi ca seara să aibă loc o retragere cu torţe, care să dea startul unor evenimente culturale specifice.

 

S-a mărit cota de combustibil pentru Poliţia Locală

 

La întâlnirea Comisiei de Ordine Pu­blică a municipiului de la finele săptă­mânii trecute, o serie de decizii au fost luate în domeniul siguranţei cetăţeanului, al ordinii şi liniştii publice, dar şi al funcţionării structurilor de ordine publică. Astfel, primarul Frâncu a avizat favorabil mărirea cotei de combustibil pentru Po­li­ţia Locală cu 50%, astfel încât echipajele mobile ale acestei structuri să poată fi mai prezente în toate zonele munici­piu­lui. Totodată, întrucât legislaţia este des­tul de restrictivă în domeniu, se are în ve­derea suplimentarea veniturilor poliţiştilor locali inclusiv prin intermediul unor premieri acordate de fundaţii cu respon­sabilităţi în promovarea bunelor practici din domeniul ordinii şi liniştii publice, care pot accesa finanţări de la bugetul local, naţional sau chiar externe.

 

Controale „la sânge” în punctele de colectare a gunoiului

 

Corpul de Control al Primarului a finalizat săptămâna trecută o amplă verificare a stării celor aproape 170 de puncte de colectare a gunoiului din municipiu. În raportul întocmit ca urmare a acestui control se evidenţiază faptul că aproape trei sferturi dintre acestea au probleme, majoritar întâlnite fiind lipsa porţilor de acces, structuri metalice deformate şi plase de sârmă desprinse. Ca urmare, primarul Emilian Frâncu a solicitat SC Urban SA şi Pieţe Prest ca aceste probleme să fie eliminate cât mai urgent, astfel încât colectarea deşeurilor să se realizeze în condiţii civilizate.

 

Se vor defini zonele istorice

 

Primarul Emilian Frâncu a participat săptămâna trecută la o sesiune de instruire pe tema definirii şi gestionării zonelor istorice centrale ale oraşelor. Pentru municipiul Râmnicu Vâlcea, zona istorică avută în vederea este definită de Schitul Inăteşti – Casa Olănescu la Sud, de zona Morilor – Parc Zăvoi la Vest, de Colegiul Naţional ”Alexandru Lahovari” la Nord şi de Institutul Militar ”Panait Do­nici” la Est. După determinarea acestui perimetru, Municipalitatea va putea accesa finanţări pentru protecţia monu­men­telor arhitectonice din zonă sau crearea de trasee pietonale, dar va putea şi impune sancţiuni mai drastice pentru cei care nu întreţin clădirile-monument aflate în proprietate.

 

Sens dublu de circulaţie pe strada Gabriel Stoianovici?

 

La solicitarea mai multor membri ai „Cultului Adventist”, primarul Frâncu – împreună cu factorii responsabili – anali­zează posibilitatea introducerii dublului sens de circulaţie pe strada Gabriel Stoianovici, pe porţiunea de la intersecţia cu str. Ştirbei Vodă până la sediul Băncii Transilvania. În acest fel, cei care vor dori să ajungă, dinspre Vlădeşti – Pău­şeşti – Băile Olăneşti, la biserica ad­ven­tistă de pe strada Pătraşcu Vodă nu vor mai fi nevoiţi să ocolească tot centrul oraşului. În aceeaşi notă, edilul-şef a cerut ca noul cimitir public al oraşului să fie deschis tuturor confesiunilor ce func­ţionează legal în ţara noastră, iar o mică parcelă să fie alocată pentru decedaţii membri ai cultelor neoprotestante.