Prima reuniune a Comitetului Interministerial de Coordonare a PNRR coordonată de Marcel Ciolacu


Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, zilele trecute, reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență, structură de lucru ce reunește toate ministerele cu atribuții în îndeplinirea angajamentelor asumate de Guvern în cadrul PNRR.
„Comitetul Interministerial de Coordonare a PNRR este singurul organism din Guvern care ne pune pe toți la aceeași masă. Dacă nu funcționăm în acest organism ca o echipă, astfel încât să îndeplinim toate reformele, PNRR va fi un proiect administrativ și politic ratat. În ceea ce privește resursa umană și capacitatea administrativă de a duce aceste reforme la îndeplinire, este nevoie de un efort atât guvernamental, cât și legislativ, și de o coordonare foarte bună cu Parlamentul României”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Se dorește depunerea cererilor de plată 3 și 4

În cadrul reuniunii au fost analizate țintele și jaloanele care trebuie îndeplinite pentru depunerea cererilor de plată 3 și 4, precum și progresele făcute pentru actualizarea PNRR, prin includerea capitolului RePowerEU. Prim-ministrul a solicitat respectarea termenelor asumate de ministere și Guvern pentru realizarea reformelor și implementarea investițiilor.
„Acest Guvern este despre reforme și economie. Vestea bună primită de la Comisia Europeană, care a aprobat evaluarea preliminară parțial pozitivă a celei de a doua cereri de plată, ne încurajează și ne responsabilizează să mergem mai departe. Și vom continua obiectivele noastre curajoase. Reforma sistemului public de pensii este unul dintre acestea. Ceea ce am început în Parlament, eliminarea pensiilor speciale pentru senatori și deputați, vom continua în următoarea perioadă pentru a închide cât mai repede acest capitol, așa cum românii așteaptă, în mod firesc, de la Guvern și de la coaliția de guvernare”, a precizat prim-ministrul Marcel Ciolacu.