Nu mai merge nici genul acesta de «activitate»: GĂINARII CARE PUN ANUNȚURI FALSE pe internet au fost iar călcați de mascați!


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, au efectuat 27 de percheziții domiciliare. Acestea au vizat persoane bănuite de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale și trafic de droguri de risc.
Astfel, la data de 7 iulie 2021, polițiștii au descins în 27 de locații din județul Vâlcea și din București, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat. Acest grup era specializat în comiterea de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale, trafic de droguri de risc, fiind vizate 16 persoane. În cadrul aceluiași dosar penal, au fost efectuate două percheziții domiciliare în Atena (Grecia), cu sprijinul autorităților elene.

Polițiștii suspectează că pagubele se ridică la două milioane de euro

Până în luna iunie 2021, persoanele bănuite ar fi deschis cel puţin 120 de conturi bancare în Ungaria și cel puțin alte 100 de conturi bancare în Spania, Polonia şi alte ţări. Prin intermediul acestora ar fi fost transferate şi, ulterior, retrase două milioane de euro, care ar proveni din comiterea de infracţiuni de fraudă informatică.
În urma perchezițiilor, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a opt persoane (șapte bărbați și o femeie), din județul Vâlcea.

Ce s-a descoperit la percheziții?

Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 105.000 de euro, 20.300 de lei, ceasuri, telefoane, cartele, tablete, un pistol cu glonț, supus autorizării, 34 de fragmente vegetale și alte bunuri. De asemenea, au fost puse în aplicare 16 mandate de aducere la sediul poliției.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al polițiștilor din cadrul INTERPOL și Centrul de Cooperare Polițienească Internațional, iar suportul financiar și logistic a fost asigurat de către Eurojust și SELEC.
Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Pitești, București, Craiova, Alba, Olt, Gorj, Sibiu, al Serviciului Poliția Canină – D.G.P.M.B. și Serviciului Criminalistic Vâlcea, precum și al jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei București și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova. Cercetările sunt continuate de polițiști și procurori.
Material realizat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea