La Biblioteca Judeţeană Vâlcea, s-a finalizat proiectul „Să învăţăm de la bunici, să învăţăm de la cei mici”
Ultima întâlnire a Proiectului „Să învăţăm de la bunici, să învăţăm de la cei mici” a avut loc, în ziua de 5 iunie 2012, de la ora 11.00, la Sala Universitarilor din Biblioteca Judeţeană Vâlcea.
Proiectul educaţional „Să învăţăm de la bunici, să învăţăm de la cei mici” a fost implementat de Fundaţia „Casa Cărţii”, în parteneriat cu Centrul EUROPE DIRECT Vâlcea al Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” şi Şcoala „Take Ionescu”.
Perioada de implementare a proiectului a fost între ianuarie-iunie 2012 (câte o întâlnire în fiecare lună). Proiectul s-a adresat elevilor de gimnaziu. Activităţile care s-au desfăşurat în cadrul acestui proiect au fost următoarele: 1. „De ce m-aş face inginer?”; 2. „Minte sănătoasă în corp sănătos”; 3. „Canada – cultură şi civilizaţie”; 4. „Povestiri din universul copilăriei”; 5. „Dialogul generaţiilor despre patrimoniul local ca parte a celui european”; 6. „Respectarea valorilor tradiţionale”.
Prin proiect, s-a urmărit stabilirea unor punţi comunicaţionale între copii şi persoanele de vârsta a treia implicate în aceste acţiuni, împărtăşirea experienţelor reciproce între cele două categorii de vârstă şi stimularea solidarităţii şi toleranţei între generaţii. Toate aceste obiective pe care şi le-au propus iniţiatorii acestei idei au fost îndeplinite. Invitaţii acestor întâlniri au fost: seniori – colaboratori ai Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea, profesori, ingineri, oameni de cultură – cu experienţă şi buni comunicatori. Proiectul bucurându-se şi de prezenţa unui psihopedagog – Daniela Predişor.
„Să învăţăm de la bunici, să învăţăm de la cei mici” a fost un proiect educaţional, desfăşurat sub genericul „Dialoguri” şi dedicat „Anului European al Îmbătrânirii Active şi Solidarităţii între Generaţii”.
Informaţiile ne-au fost oferite de către bibliotecar Ioana Mazilu-Manolescu, managerul acestui proiect.