„JOCUL DE-A MĂCELUL”, la Teatrul Anton Pann


În această săptămână, pe scena teatrului vâlcean se vor desfășura trei spectacole
Cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Vâlcea, actorii Teatrului Anton Pann au pornit o nouă stagiune de spectacole. Stagiunea 2021/2022 a fost lansată printr-un eveniment care s-a desfășurat pe 9 și 10 septembrie, cu o comedie regizată de o actriță (?) Daniela Nane – „WHO’S WHO sau Minciuna nu are picioare atât de lungi”. Acum, angajații teatrului vâlcean ne-au informat că așteaptă publicul la alte trei spectacole.
„Jocul de-a măcelul” este un spectacol care va avea reprezentația duminică 26 septembrie, cu începere de la ora 19.00, în Sala Mare a instituției. Cu un decor realizat de către tânărul Adrian Damian (a fost de mai multe ori la Gala UNITER), cu actori actori entuziaști, dar și cu o regie asigurată de către un alt tânăr (Alexandru Nagy), „Jocul de-a măcelul” rămâne un spectacol la care, sperăm noi, publicul ar veni în sală chiar și pe timp de pandemie.
Bine articulată este și descrierea dramaturgului Eugéne Ionesco, care a reușit să surprindă, încă de acum cincizeci de ani, absurdul reacțiilor umane în fața unui pericol iminent dar invizibil, cum ar fi un virus. Tema abordată în spectacol seamănă izbitor cu realitatea pandemiei de Coronavirus, realitatea pe care o trăim și noi la ora actuală.
„Paso Doble” este al doilea spectacol pe care îl propun angajații Teatrului Anton Pann. Aici este tratată o temă de actualitate, cum ar fi bullying-ul în școli. Spectacolul se va juca joi, pe 23 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a instituției. Este vorba despre o poveste dintre Amalia (o studentă la psihologie) și Lucia (o tânără internată într-un sanatoriu psihiatric în urma unei tentative de sinucidere cauzată de faptul că fusese victima unei campanii de bullying). Regizorul acestui spectacol, actorul Tache Florescu, împreună cu dramaturgul, Cristi Nedelcu, și cu echipa de actori, au promis să facă din „Paso Doble” un spectacol care să se ridice la înălțimea așteptărilor publicului vâlcean.

Goe și Buratino vin, sâmbătă, la Vâlcea

Schimbând registrul, trecem de la spectacolele pentru adulți la cele destinate copiilor. Cei mai mici dintre vâlceni sunt invitați sâmbătă, 25 septembrie 2021, de la ora 11.30, la un spectacol destinat vârstei lor. În Sala Mare, copiii vor putea vedea spectacolul „Aventurile lui Goe și Bubico”. Regizoarea Diana Ligi a construit spectacol pe înțelesul celor mici, încât ei să prindă sensul respectului față de celelalte persoane. Copiii vor putea vedea cum celebrele personaje din schițele lui Caragiale, Goe și Bubico, care au greșit și sunt vinovate, ajung să își ceară scuze.