Teatrul Anton Pann vă invită la „JOCUL DE-A MĂCELUL”


Reprezentanții Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea au anunţat premiera spectacolului „Jocul de-a măcelul”, de Eugene Ionesco. Piesa va fi pusă în scenă vineri și sâmbătă, 19 și 20 iunie 2021, în Sala Mare a instituției din bulevardul Tudor Vladimirescu, de la ora 19.00. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Nagy, iar scenografia de Adrian Damian.

Cum promit actorii vâlceni să îi „sperie” pe cei care vor veni să vadă „măcelul”?

„O boală misterioasă s-a abătut asupra orașului. 190.000 de morți în doar două zile. Autoritățile cer denunțarea celor bolnavi. Cauza acestei epidemii este necunoscută. Cine are interes ca această boală să continue? Noi? Nu se poate, căci noi murim de pe urma ei” – tema abordată în spectacol seamănă izbitor cu realitatea epidemiei de Coronavirus, realitatea pe care o trăim și la ora actuală.
„Jocul de-a măcelul relevă modul în care oamenii se autoizolează într-un «spațiu al grijii» în care își pierd identitatea și sensul existenței. Este halucinantă precizia cu care dramaturgul Eugéne Ionesco, a reușit să surprindă încă de acum cincizeci de ani absurdul reacțiilor umane în fața unui pericol iminent, dar invizibil”.
Așa sună doar câteva dintre cuvintele în care poate fi rezumat acest spectacol după cum ne-au informat reprezentanții teatrului finanțat de Consiliul Județean Vâlcea.
Distribuția: Réka Szász; Anca Dinicu; Denisse Moise; Kostas Mincu; Ștefan; Pavel; Andrei Cătălin; Vasile Marinoiu. Coregrafia: Flavia Giurgiu; Coloana sonoră: Andrei Doboș; Asistent scenografie: Alexandra Lupeș.