IȘJ Vâlcea a venit cu vești proaste: aproape 60 de elevi și cadre didactice s-au infectat cu COVID în ultima săptămână!


În urma Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din 26 februarie 2021 privind actualizarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din Județul Vâlcea în condiții de siguranță epidemiologică reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea au transmis vești dintre cele mai îngrijorătoare.
Astfel, în ultima săptămână, la nivelul județului nostru 29 de elevi au fost confirmați ca infectați cu Coronavirus. De asemenea, tot în ultima săptămână, 29 de angajați ai Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea au fost confirmați ca fiind infectați cu același virus! Începând cu data de 1 martie 2021, 13 școli din județul nostru au trecut în scenariu roșu de funcționare. Cum se cunoaște, aceste scenariu roșu presupune prezența fizică la activitățile didactice numai a copiilor de grădiniță și a celor din învățământul primar, ceilalți școlari urmând să desfășoare orele în sistem online.

Punctul de vedere al Prefecturii după aceste vești cât se poate de rele!

„Vă reamintim că, potrivit prevederilor Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea nr. 3/2021, stabilirea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județ se face în fiecare zi de joi, la propunerea consiliilor de administrație a acestora și pe baza ratei de incidență cumulată la 14 zile calculată de Direcția de Sănătate Publică pentru fiecare localitate în parte, și vor intra în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare. În situații excepționale, dacă la nivelul vreunei localități se înregistrează o creștere alarmantă a ratei de incidență, scenariile de funcționare a unităților de învățământ propuse de consiliile de administrație vor intra în vigoare în termen de 48 de ore de la data calculului incidenței. Luarea unor hotărâri privind suspendarea/reluarea activităților didactice cu prezența fizică a copiilor în unitățile de învățământ se va face în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se va reuni ori de câte ori situația impune astfel de decizii”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul de comunicare al Prefecturii Vâlcea pe marginea acestui subiect!
Material realizat cu sprijinul IȘJ Vâlcea și al Prefecturii Vâlcea