FOTO: PERCHEZIȚII la traficanții de droguri din județ
Potrivit unui comunicat oficial de presă al DIICOT, la data de 5 mai 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Antidrog au efectuat un număr de 16 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Bihor și Vâlcea. Acestea s-au desfășurat într-o cauză ce a avut ca scop destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în distribuirea de droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis, cocaină și MDMA (ecstasy), drogurile fiind comercializate doar unor persoane de încredere, pentru a asigura caracterul secret al tranzacțiilor.
Gruparea a comercializat peste 5.000 de pastile de MDMA
„Pentru a împiedica descoperirea activității infracționale de către organele de urmărire penală, transporturile de droguri au fost efectuate doar după verificarea în prealabil a traseului, locațiilor folosite pentru depozitare și a zonelor unde urmează să aibă loc tranzacțiile. În cauză s-a reținut că, în perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, gruparea a comercializat cantitatea de aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de MDMA. În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite importante cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, dar și arme albe”, ne-au anunțat reprezentanții DIICOT.
Șapte persoane au fost aduse la audieri
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, șapte persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.
„Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție «Vlad Țepeș». Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai reiese din textul ce ne-a fost transmis de către angajații Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
• Material realizat cu sprijinul DIICOT