PERCHEZIȚII LA DOMICILIILE VÂLCENILOR care au dat țepe de două milioane de euro!


• infracțiunile au fost comise în străinătate
• persoanele vizate urmează să fie cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, fals informatic și spălare de bani
La data de 19 octombrie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, au efectuat șapte percheziții domiciliare, în județul Vâlcea, într-o cauză vizând activitatea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals informatic și spălarea banilor.
Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 – ianuarie 2022, trei persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alți 36 de membri. Ei ar fi deschis conturi bancare în Slovacia, Germania, Spania, Polonia și Olanda. Aceste conturi ar fi fost puse la dispoziția unei alte grupări infracționale organizate, cu scopul de a fi utilizate, în vederea colectării sumelor de bani achitate de persoanele vătămate, ca preț al unor produse cu privire la care ar fi fost postate online anunțuri fictive de vânzare sau închiriere.

20 de persoane au fost aduse la audieri

„Conturile bancare ar fi fost folosite atât în vederea colectării sumelor de bani obținute în această modalitate, cât și pentru transferarea acestora către alte conturi, în vederea ascunderii originii lor ilicite. Valoarea prejudiciului cauzat în această modalitate este de aproximativ două milioane de euro La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea au fost conduse, în vederea audierii, 20 de persoane, despre care există bănuiala că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, ne-au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea