Fără permis, fără acte, s-a urcat pe motoretă și s-a oprit într-o mașină staționată


Un bărbat de 59 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Măldărești. Astfel, la data de 8 iulie a.c., în jurul orei 22:00, polițiști din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Măldărești au intervenit la un eveniment rutier, pe o stradă din localitatea Cireșu, soldat cu pagube materiale. Evenimentul rutier ar fi avut loc ca urmare a coliziunii dintre un motociclu condus de către un bărbat de 59 de ani, din localitatea Stroești și un autoturism staționat. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii ajunși la fața locului, s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării mostrelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. S-a stabilit că motociclul pe care acesta îl conducea, nu figura ca fiind înmatriculat.

În acest context, în baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, polițiștii au dispus măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal în vederea documentării întregii activități infracționale ale acestuia. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.