DRAMATIC: «Valul trei» al pandemiei a curmat 80 de vieți în Vâlcea!


Marți seara, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au comunicat cele mai negre vești de la declanșarea pandemiei de Coronavirus în județul nostru. În numai patru săptămâni din «valul trei» al furiei inamicului nevăzut, aproximativ 80 de vâlceni infectați și-au pierdut viețile.
În jurul datei de 20 martie 2021 (momentul aproximativ la care «valul trei» al pandemiei a ajuns în Vâlcea), județul nostru avea circa 230 de persoane care decedaseră din cauza infectării cu Coronavirus, numărul fiind aferent primelor 12 luni de pandemie. Ei bine, iată că numai după o lună de asediu puternic al virusului, alți aproximativ 80 de vâlceni infectați și-au pierdut viețile (deci aproape trei persoane pe zi). La nivelul zilei de marți, 20 aprilie, Vâlcea figura ca având înregistrate 308 persoane care își pierduseră viețile din cauza infectărilor cu Coronavirus.
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până marți (inclusiv), au fost confirmate 15.658 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Mai sunt nouă focare de COVID în județ!

„În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 226 persoane confirmate pozitiv. Starea de sănătate a acestora este următoarea: 13 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 196 au forme medii și 17 sunt internate în secția ATI. În județ sunt nouă focare de SARS-CoV-2, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice. În baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 55.539 de teste prin tehnica RT-PCR. Conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 38.828 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 94.367 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, 466 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 368 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică”, au informat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.

Vâlcenii îi pot «pârî» telefonic pe cei care nu respectă regulile de protecție sanitară

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 4 iulie 2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se mai arată în același comunicat de presă.
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea