BOR caută ctitori pentru mozaicul Catedralei Mântuirii Neamului


„Catedrala Naţională este în curs de pictare în mozaic. Poţi contribui şi tu la lucrările desfăşurate la cel mai reprezentativ lăcaş de cult pentru spiritualitatea românească” anunță BOR. Potrivit aceleiași surse, pictura în altar este încheiată în proporție de 90%, iar acum se lucrează în zona de cornișă, care va fi finalizată în luna martie. Decorurile care sunt pe zona cornișei, prefabricatele din beton, vor fi înveșmântate cu ornamente de tradiție bizantină și influențate de arta tradițională românească, ce vor aduce o noblețe specială.
La începutul lunii aprilie, toată schela din zona altarului va fi demontată. Lucrul va continua doar la partea dinspre altar a catapetesmei. Până acum a fost realizat 20% din mozaicul Catedralei Naționale: 3.000 de metri pătrați din cei aproximativ 15.000.
O echipă de opt artiști lucrează în prezent pe schelă la finalizarea mozaicului de pe hemiciclul absidei altarului. Alți 40 lucrează în atelier la mozaicul de pe spatele catapetesmei. Cei din urmă nu sunt în aceeași locație, pentru a diminua riscul sanitar.