Vești bune: Ghidurile pentru submăsurile 6.1 și 6.3, lansate


Versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului pentru instalarea tinerilor fermieri (submăsura 6.1) și pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3). din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) au fost publicate pe site-ul AFIR, la secțiunea Investiții PNDR.
Conform Regulamentului de organizare și funcționare a procesului de selecție și a procesului de verificare a contestațiilor pentru proiectele aferente măsurilor din cadrul PNDR 2020, sesiunea de primire a proiectelor se deschide după cel puțin șapte zile de la data publicării versiunilor finale ale Ghidurilor solicitantului pe pagina de internet a AFIR.
Finanțarea aferentă sM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” este 100% nerambursabilă și este în valoare de maxim 50.000 euro. Se acordă sub formă de primă în două tranșe, astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare. Pentru sM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, sprijinul financiar este 100% nerambursabil, în valoare de 15.000 euro și se acordă în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% din cuantumul sprijinului.
Informațiile prezentate ne-au fost oferite de către Alina Păunoiu (foto), director OJFIR Vâlcea.