1.151 DE TINERI VOR SĂ SE FACĂ JANDARMI la Drăgășani. Numărul locurilor disponibile este mult mai redus!


În perioada 29 septembrie – 18 noiembrie 2021 se desfășoară concursul de admitere în instituțiile de formare a subofițerilor din Jandarmeria Română. Pentru sesiunea din această toamnă, la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Gr. Al. Ghica” Drăgășani au fost scoase la concurs 288 de locuri. Dintre acestea trei locuri sunt pentru candidații de etnie rromă, iar alte două locuri pentru candidații aparținând altor minorități naționale. Oferta educațională a școlii de jandarmi din sudul județului nostru a atras 1.151 de candidați. Dintre aceștia, 950 sunt bărbați de etnie română, șapte sunt bărbați de etnie rromă, doi bărbați aparțin altor minorități naționale, respectiv 189 de femei de etnie română și două femei de etnie rromă. Candidații susțin încă din primele zile ale lunii octombrie probele de verificare a performanțelor fizice. Cei mai mulți candidați înscriși la centrul de concurs din Drăgășani provin din județele Vâlcea – 165 candidați, Argeș – 139, Gorj – 137, Olt – 111 și Dolj – 85.
Școala de la Drăgășani este centrul zonal de selecție pentru candidații din județele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți, Vâlcea, care au optat pentru locurile scoase la concurs în școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne (poliție, poliție de frontieră și jandarmerie). Aici, până pe 5 octombrie 2021, vor susține proba de verificare a performanței fizice 2.631 de candidați (1.750 de bărbați și 881 de femei).

Proba scrisă este programată spre finalul lunii octombrie

Pentru candidații care vor promova etapa de verificare a performanței fizice concursul va continua cu susținerea, în data de 23 octombrie 2021, la unitățile de selecție, a probei de verificare a cunoștințelor. Lista provizorie cu ierarhizarea candidaților se va afișa în ziua de 24 octombrie. Candidații care se vor clasa pe unul dintre locurile scoase la concurs vor continua, în perioada 25 octombrie – 14 noiembrie 2021, cu examinarea medicală. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 18 noiembrie 2021.
Material realizat cu sprijinul Școlii de Jandarmi Drăgășani