Zi cu semnificație pentru credincioșii vâlceni: Se împlinesc cinci ani de la întronizarea ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului


Întreaga suflare ortodoxă din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului marchează un moment cu o semnificație deosebită. 8 iunie este data la care se împlinesc cinci ani de la întronizarea ÎPS Varsanufie pe scaunul arhiepiscopal. Știm, multora dintre cei care citiți aceste rânduri parcă nu vă vine să credeți că s-a dus deja jumătate de deceniu de la acel moment. Și noi am fost încercați de acest sentiment când am sesizat cât de repede s-a scurs vremea, care nu a trecut însă fără de roade la Arhiepiscopie. Chiriarhul Râmnicului, vrednic urmaș al lui Antim Ivireanul, Calinic de la Cernica, Gherasim Cristea și al altor luminoase fețe preoțești, a păstorit peste vâlceni, în cei cinci ani, cu iubirea pe care un părinte o are față de copiii lui.
În context, sâmbătă-dimineața, de la ora 09.30, la Arhiepiscopia Râmnicului se va săvârși Sfânta Liturghie, iar ulterior, de la ora 11.00, va avea loc o slujbă de Te Deum.

Câteva date despre ÎPS Varsanufie

Arhiepiscopul Râmnicului este născut pe 24 ianuarie 1968, în București, din părinți ortodocși, Petre Vasile și Domnica. A urmat școala primară în București, apoi cursurile Seminarului Teologic din București (1985-1990) și ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București (1990-1994), acolo unde a susținut licența cu titlul „Cinstirea sfintelor icoane după Sfântul Ioan Damaschin”. Între anii 2002-2004, a urmat cursurile de master în Teologie și a susținut disertația cu tema „Voturile monahale în Biserica Ortodoxă în lumina Sfinților Părinți” la Facultatea de Teologie a Universității Ovidius din Constanța. Între anii 2010-2013, a urmat cursurile Şcolii Doctorale ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova, sub îndrumarea ÎPS Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, obţinând titlul de Doctor în Teologie, în anul 2013, în urma susţinerii publice a tezei cu titlul „Lucrarea harului dumnezeiesc în teologia Sfântului Grigorie Palama”.
ÎPS Varsanufie a fost întronizat ca Arhiepiscop al Râmnicului pe 8 iunie 2014, în urma alegerii de către Sfântul Sinod. Din anul 2014, ÎPS Varsanufie este membru în Colegiul de redacţie al Revistei Mitropolia Olteniei. De asemenea, păstorul credincioșilor vâlceni este președintele Colegiului de redacție al revistelor „Praxis” și „Martyria”, periodice ale Arhiepiscopiei Râmnicului. Interesant de remarcat este și faptul că ÎPS dr. Varsanufie a înființat, în anul 2015, Trupa de teatru „Constantin Popian” a Arhiepiscopiei Râmnicului.

Tags: , , , ,

7 thoughts on “Zi cu semnificație pentru credincioșii vâlceni: Se împlinesc cinci ani de la întronizarea ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului

 1. Hai sa nu fiim convinsi de sevraj, sa jignim, pe mitropolitul Moise Petrovici, treaba a fost buna, a fost se pare Acrivie, bine ca s-a infaptuit dreptatea , doamne, fereste imi scuip in san, asta este sa fiim smeriti, nu mandrii,mandria ar trebuii sa fie una exterioara smerenia interioara,este o perioada de liniste dupa declin,s-ar parea ca min.Cultelor cu domnul funtionar Lucretiu Patrascanu nu doarme.
  Era Sinaxa Ardeal/Dobrogea, nu tinea cu Sfantul munte romanesc la taxe, era sinaxa Bucurestilor acestia0s comercianti, le vindea marfuri, nici o legatura n-aveau cu Biserica Romana, statau pe pamantul Staretiei, cu obiecte de MONAZI Vanzatori bisericesti acum dau socoteala ce-au facut in ultimii 20 ani, erau din partea locului lui Constantin Ilie Sturzu Brigada IJVECH,Musatesti, Robaia, aveau Decizie adm, de lucru bisericeasca.
  Erau intr-o ureche ii da socoteala, la Birou la Suceava lui Pimen torturatorul Securitatii in Tara Sfanta…martorii lui Iehova..s-ar parea ca Concesiunea Baia de Aries…umbla la PIB-ul local de medicamente, lemne, haine.

 2. Au furat ceva…ii scoate din pielea lor, de saptezeci de ori cate sapte..la juramant hirotonie le intreba de trei ori!…Ati furat?spuneti, ce-ati furat?1..aveau faclie, prosop, hainele cele bune bucovinene, trei foi de Cadastru cerc, Titlu Cont ascuns le pusese Suma…au facut Stenograma cu experienta,in ultimii doua sute ani….s-ar parea ca experimente …manulici.Cleptomani.De la Golia bisericeasca, Centenar 1.Astia de Lege Noua sant destepti reactivi la Mesa Neagra joburi agricole.Gunoaie defaimatoare.
  Am papat, tot!(figurat)…sant porc scarbit.!..jidan.in ultimii 20 ani.

 3. Era o carticica minuscula piatra filosofica, in care scria…pazeste-ti capul de frig si nebunie!….in saptamana Macinici din mosii de primavara tine 7 saptamani in februarie sâmbetele mortilor, se fac PACHETE morti…altfel te paleste nebunia dupa immormantare…esti RECEPT!cu martori!…baba strigoi!..folclorica…i-a umplut de sange!o data in viata felie de paine, pateu vegetal, rosie, portocala, mar, masline, salam felii, covrig, iaurt, Eugenia,napolitane, bomboane ,branza, icre cutie din pesti,,punga de carton, un pachet, ii…pomenesti pe Mortii tai.

 4. Trebuie sa ne inchinam, lui ANA, la sfantul Munte Romanesc al Maslinilor, CALIACRA…Satana…O Frumusete ratacitoare care mi-a ranit , inima!…Sfantul Ciprian cartaginezul,cu sfanta Olimpiada, si Eliconida, cu Teodosia, si Elisei, cu Paisie Velimcicovschi, si sfanta Ecaterina, sant ORDINUL FECIORILOR.Cu feciorul Gherontie Puiu, Partidul bisericesc Rugul Aprins.Tabor.

 5. Cu feciorii Justinian Chira si Serafim Man,cu maica Grigoria Varatic, feciorii vii, cu grila gratificata cu distinctii maica Eudoxia Manolache si Agafia Ilie…cai de urmat..in Vladimiresti, cumaica Laurentia Arnautiu si Blondina Gobjila.Cu sfantul Nicodim Munteanu…franghiute noul molitvelnic culte ortodoxe.

 6. De la care Biserica n-avu o latcaie si pamantul genitori spart cu defensiva, taxa APV Poligon, stele de mari Spirite.
  Care Spirite au plecat precum turma lui Faraon, pe lumea cealalta…de la Viena încoace Pilat si Jianu.

 7. La Moastele sfintilor oseminte cu obiectele de Cult de care s-au slujit in viata peste care s-a Insemnat cu Copia Divina Semn ceresc.Crucea din lemn cu flori in 14 septembrie Ziua Șarpelui.Alexiile.Sfantul alexie.Protosii Ioachim si Ana…fabrici bisericesti pangare.

Poți comenta aici Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More Stories From Eveniment

About Valentin,