Întru cinstirea memoriei Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul – s-a deschis Tabăra Internațională de Literatură și Artă de la Seaca


În apropiere de Călimănești, la Seaca, pe malul Oltului, într-un peisaj mirific, ieri după-amiază s-a deschis, în cadrul Salonului Național „Rotonda Plopilor Aprinși”, ediția a XIII-a, Tabăra Internațională de Literatură și Artă, în memoria Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul”, Sfânt ocrotitor al municipiului Râmnicu Vâlcea. Tabăra de la Seaca, inițiată de scriitorul Ioan Barbu și prof. univ. dr. ing. Mircea Perpelea, reunește 36 de scriitori din Germania, Chișinău, București, precum și din județele Vâlcea, Bihor, Suceava, Sibiu, Dolj, Teleorman, Olt și Argeș.

Manifestările cultural-artistice și religioase se desfășoară astăzi și mâine sub egida  Asociației Culturale „Curierul de Vâlcea”,  Editurii „Antim Ivireanul” și Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România.

Primul pas într-un maraton de evenimente a fost cel numit de organizatori  „La intersecție cu literatura – știința”. În „focul” întrebărilor din partea „truditorilor cu plaivazul”, s-a aflat reputatul fizician Prof. dr. Mihai Dorel Constantinescu, cercetător și inovator, autorul primei teze de doctorat din România în „apă grea”, domeniu necercetat până atunci.

Astăzi și mâine, pe agenda  Taberei Internaționale de Literatură și Artă de la Seaca, o suită de manifestări de mare atracție. Vom reveni cu amănunte în ziarul de vineri.