ZECI DE ȘCOLI DIN JUDEȚ, pe lista abandonului școlar


• peste 30 de unități din Vâlcea sunt prinse în cea mai recentă statistică oficială
Edupedu.ro a anunțat că 1.700 de școli din întreaga țară ar putea primi până la 200.000 de euro, în prima rundă a programului de combatere a abandonului școlar, cu aproape 700 mai multe decât în estimarea inițială. Depunerea de proiecte a început și durează până pe 13 martie.
„A început sesiunea de depunere de proiecte pentru școlile care vor granturi prin care să reducă abandonul școlar. Ghidul solicitantului – condiții specifice de accesare a Schemei de Granturi – runda 1 – din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) a fost publicat de Ministerul Educației. Cererile de finanțare se pot depune online începând cu data de 2 martie și până la data de 13 martie, ora 16.00, pe platforma UEFISCDI. În prima rundă de finanțare sunt prioritizate peste 1.700 de școli. Depunerea cererii de finanțare se realizează din contul electronic creat de directorul unității de învățământ. Lista finală a unităților de învățământ beneficiare de granturi (inclusiv valoarea granturilor acordate) va fi aprobată prin ordin al ministrului educației și publicată pe Ministerului Educației la data de 31 martie 2022, conform documentului. Concret, în prima rundă de finanțare a schemei de granturi PNRAS sunt vizate 1.726 unități de învățământ care au îndeplinit cumulativ următoarele criterii și care pot depune cerere de finanțare în cadrul acestui apel: au fost identificate cu prioritate de intervenție mare sau medie în 2018/2019 și în 2020/2021; au personalitate juridică și învățământ de masă; au un număr de cel puțin 40 de elevi înmatriculați în ciclul gimnazial; și-au exprimat intenția de participare în cadrul Schemei de granturi PNRAS prin Declarația de intenție”, arată sursa citată.

Care sunt școlile din Vâlcea vizate de acest program?

Potrivit Ministerului Educației, ghidul conține informațiile specifice necesare în vederea lansării apelului de proiecte Schema de granturi PNRAS – runda 1, respectiv: modalitatea de completare și de depunere a cererii de finanțare, condiții de eligibilitate, criterii de evaluare, descrierea etapelor de verificare administrativă și evaluare a proiectelor.
Vâlcea e prezentă între cele 1.700 școli din întreaga țară cu unități din următoarele localități:
Brezoi (Liceul Teoretic „Gheroghe Surdu”), Călimănești (Școala Gimnazială „Șerban Vodă”), Câinenii Mari (Școala Gimnazială General „David Praporgescu”) Roești, sat Cueni (Școala Gimnazială „Ion C. Constantinescu”), Dăești (Școala Gimnazială), Diculești (Școala Gimnazială), Drăgoești (Școala Gimnazială Nr. 1), Frâncești (Școala Gimnazială), Ghioroiu (Școala Gimnazială), Grădiștea (Liceul Teoretic), Ocnele Mari, sat Gura Suhașului (Școala Gimnazială „Costea Marinoiu), Bujoreni, sat Gura Văii (Școala Gimnazială), Ionești (Școala Gimnazială), Lăcusteni (Școala Gimnazială), Lungești (Școala Gimnazială), Cernișoara, sat Mădulari (Școala Gimnazială), Mihăești, sat Măgura (Școala Gimnazială), Laloșu, sat Mologești (Școala Gimnazială), Muereasca, sat Muereasca de Sus (Școala Gimnazială), Orlești (Școala Gimnazială), Racovița, sat Copăceni (Școala Gimnazială), Râmnicu Vâlcea (Școala Gimnazială Nr. 5, Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”, Liceul Tehnologic Forestier, Școala Gimnazială Colonie), Stoenești (Școala Gimnazială), Stoilești (Școala Gimnazială), Șirineasa (Școala Gimnazială), Copăceni, sat Ulmetu (Școala Gimnazială), Vaideeni (Școala Gimnazială „Luca Solomon”), Băbeni, sat Valea Mare (Școala Gimnazială), Vlădești (Școala Gimnazială „Grigore Mihăescu”).
Sursă foto: Liceul Pleșoianu (Arhivă)