PERCHEZIȚII într-o comună din Vâlcea


Joi dimineața, 33 de percheziții s-au desfășurat în localități din județele Vâlcea și Olt. Unele dintre acestea au avut loc în comuna Drăgoești, atât la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale, cât și la sediul unei instituții publice din localitate (la primărie). Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care a coordonat perchezițiile prin procurorii delegați în acest sens, a anunțat că s-au efectuat cercetări într-o cauză penală care „vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie cu referire la protectia mediului înconjurător şi delapidare, săvârşite în perioada 2018 – 2022”.
Aceste presupuse infracțiuni ar viza fapte de nepercepere a unor venituri care se cuveneau bugetului local al unității administrativ teritoriale, precum și unele legate de administrarea/ folosirea nelegală a unui lac de acumulare de pe râul Olt.
„Mai multe persoane au fost conduse joi, cu mandat de aducere, pentru audieri la sediul unităţii de parchet. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea, Direcţiei Generale Anticorupţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vâlcea, Gruparea de Jandarmi Mobilă Fraţii Buzeşti Craiova şi Serviciul de Acţiuni Speciale Vâlcea”, au informat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă