Week-end cu peripeții pe drumurile din Vâlcea


• polițiștii rutieri au înregistrat noi dosare penale, în urma depistărilor din trafic
În noaptea de 19/20 octombrie, polițiștii Secţiei 3 Suteşti au depistat în trafic un bărbat din comuna Suteşti, conducând un autoturism pe DN67B, pe raza comunei Suteşti, fără a poseda permis de conducere. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat valoarea de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Drăgăşani, unde i-au fost recoltate două probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.
În baza unui plan de acțiune organizat în data de 19 octombrie, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii din Frâncești și Băbeni au acționat pe raza comunei Frâncești. Cu acest prilej, a fost identificat un tânăr de 22 ani, din localitate, care conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Dosar penal și în Lădești

În aceeași dată, organele de poliție din cadrul Secției 8 Rurală Lăpușata au depistat un bărbat de 63 de ani, pe DN 65 C, pe raza comunei Lădeşti. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest. În urma testării, rezultatul a fost de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-au întocmit acte procedurale, urmând a se efectua cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
În noaptea de 20/21 octombrie, polițiștii Secţiei 3 Suteşti au depistat în trafic, un bărbat din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DC 98, pe raza comunei Suteşti, fără a poseda permis de conducere. Bărbatul a mai fost testat și cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat valoarea de 0.82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, el a fost condus la Spitalul Municipal Drăgăşani, unde i-au fost recoltate două probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani. n Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea