Week-end cu amenzi de aproape un miliard


În perioada 24-26 iulie a.c., pe lângă dispozitivul curent, la nivelul judeţului Vâlcea au fost luate o serie de măsuri, fiind organizate ample acţiuni în vederea prevenirii activităţilor infracţionale. În acest sfârşit de săptămână, aproape 400 de poliţişti vâlceni au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa şi fluenţa traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. O atenţie în plus a fost acordată locurilor de agrement şi zonelor turistice din întreg judeţul. Din totalul efectivelor angrenate în misiunile din acest sfârşit de săptămână, în judeţul Vâlcea peste 252 au fost de la structurile de ordine publică, 111 de la poliţia rutieră, dar şi de la structurile de investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale şi acţiuni speciale. Poliţiştii au răspuns cu promptitudine la 275 de apeluri pe Sistemul Unic de Urgenţă. Poliţiştii vâlceni au organizat acţiuni specifice, fiind întărită prezenţa echipelor de patrulare în mediile şi în zonele cu risc criminogen din întreg judeţul, fiind organizate 42 de acţiuni. Astfel, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni judiciare şi la regimul circulaţiei sau de altă natură, identificând tot atâtea persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. Poliţiştii din cadrul structurilor rutiere au aplicat 403 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 121 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar ca măsură complementară, au fost reţinute 38 permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare. Poliţiştii de la transporturi au fost prezenţi în trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranţă pentru cei care au ales să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceştia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată. În total, în urma abaterilor contravenţionale constatate, poliţiştii vâlceni au aplicat 498 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 95.070 de lei.

Tânăr teribilist din Băbeni, prins de Poliție
Duminică seara, ora 22.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băbeni  au oprit în trafic, pe DN 64 Băbeni,  un autovehicul, condus de G. Constantin, de 21 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal.

Doru, șofer mahmur la prima oră
Duminică dimineața, ora 07.45, A. Doru, de 45 de ani, a  condus un auto­tu­rism pe bulevardul Tineretului din municipiul Râmnicu Vâlcea şi a fost oprit pentru control. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoo­lemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infrac­ţiu­nii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa bău­turilor alcoolice.

A fugit cu mașina tatălui și a pornit la drum fără permis
Duminică, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Voineasa împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţiei Malaia, au depistat-o pe B. Elena, de 27 de ani, din comuna Voineasa, în timp ce conducea, un autoturism fără a deţine permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, a re­zul­tat faptul că tânăra s-a urcat la volanul autovehiculului, proprieta­tea tatălui, fără acceptul şi încre­din­ţarea acestuia. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infrac­ţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.

Posting....