Viteza şi consecinţele acesteia


În vederea reducerii riscului rutier, în săptămâna 20-26 august, la nivel naţional au fost organizate acţiuni pentru impunerea respectării regimului legal de viteză în zonele cu risc ridicat. Activitatea a făcut parte din campania preventivă iniţiată în plan european de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) la care România este parte. În acest sens, la nivelul întregului judeţ au fost organizate zilnic acţiuni punctuale în trafic pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere datorate vitezei, fiind aplicate 512 sancţiuni contravenţionale şi constatate 12 infracţiuni.

În judeţul Vâlcea, principala cauză generatoare de producerea accidentelor rutiere în cursul acestui an o reprezintă viteza neadaptată la condiţiile de drum, 15% din totalul accidentelor fiind produse tocmai din această cauză, respectiv un număr de 52 de accidente rutiere care au dus la decesul a 8 persoane, rănirea gravă a 25 şi uşoară a altor 64. Cu toate acestea, conducătorii auto nu respectă regimul legal de viteză, iar accidentele rutiere datorate vitezei neadaptate la condiţiile de drum continuă.

Astfel, la data de 27 august, în jurul orei 05.20, Daniel V., de 44 de ani, din municipiul Bucureşti, a condus un autoturism marca Nissan, pe DN. 67, în comuna Slătioara, din direcţia Tg. Jiu – Rm. Vâlcea, iar la km.136+750m., pe fondul neadaptării vitezei, la intrarea într-o curbă la stânga, a pierdut controlul direcţiei de mers spre dreapta, lovind un rond de flori din beton, care se afla la intersecţia D.N. 67 cu D.J. 605 A. Din accident a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul orăşenesc Horezu, pentru acordarea de îngrijiri medicale, acolo unde a fost diagnosticat cu contuzie gambă dreapta, fractură de tibie şi peroneu picior drept, fiind transferat ulterior la Spitalul Judeţean Vâlcea. De asemenea, a fost rănită uşor şi pasagera dreapta-faţă a autoturismului, Adriana D., cea care a fost transportată la Spitalul orăşenesc din Horezu, pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind diagnosticată cu contuzie coloană cervicală, contuzie de bazin.