Victorie mare pentru handbalistele de la HCM: Vâlcea a revenit în „zona” play-off-ului


• HC Municipal – Mureşul Târgu Mureş, 37-27

Două succese obţinute pe teren propriu în numai câteva zile au readus echipa de handbal feminin sprijinită financiar de Primăria Râmnicului între primele opt din ierarhia Ligii Naţionale. După ce, sâmbătă, jucătoarele pregătite de antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca şi-au făcut un frumos cadou înaintea Zilei Femeii printr-un succes în compania moldovencelor de la HCM Roman (scor 23-16), miercuri, tot în Sala Sporturilor „Traian”, acestea au dat din nou lovitura. În faţa unui public destul de numeros, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a trecut la scor de „cenuşăreasa” Ligii Naţionale, Mureşul Târgu Mureş fiind o „pradă” facilă pentru echipa noastră. Întâlnirea dintre cele două grupări a contat pentru etapa a XXIII-a a întrecerii feminine de elită şi poate fi considerată una fără istoric. Formaţia de la poalele Capelei şi-a dominat practic adversara de la primul fluier până la ultimul, victoria venind în mod logic. Vâlcea a pus un ecart consistent în faţa celor de la Târgu Mureş încă de parcursul primei reprize (când tabela indica 20-8), municipalele dorind să nu ofere emoţii celor doi antrenori şi spectatorilor prezenţi în tribune. Cea mai slabă echipă din Liga Naţională (Târgu Mureş nu a câştigat nici măcar un punct după 23 de meciuri disputate!) nu a reuşit să facă faţă iureşului râmnicencelor, acestea din urmă având cale liberă spre un „galop de sănătate”. Cu mai multe jucătoare în mare formă, Vâlcea şi-a trecut în cont una dintre cele mai categorice victorii din scurta sa istorie de nici doi ani. La finalul întâlnirii, tabela de marcaj indica un avantaj de zece goluri în favoarea echipei noastre, scor 37-27.

CSM Ploieşti a remizat cu SCM Craiova, iar rezultatul a permis echipei noastre să urce pe locul opt
Cele trei puncte obţinute de pe urma partidei cu Mureşul Târgu Mureş au ajutat foarte mult echipa noastră. Aflată pe locul nouă înaintea rundei a XXIII-a (primul de sub „linia” locurilor ce asigură prezenţa în play-off), formaţia vâlceană a avansat o poziţie după această etapă. Pe lângă meritul jucătoarelor noastre, ele fiind artizanele succesului cu Târgu Mureş, şi norocul a fost de partea trupei râmnicene. Principala contracandidată la obţinerea calificării în play-off, CSM Ploieşti, s-a încurcat pe teren propriu cu CSM Craiova, cele două echipe încheind la egalitate, scor 23-23. Astfel, avantajul de un punct pe care gruparea prahoveană îl avea înaintea acestei runde în faţa echipei noastre a ajuns să fie identic cu cel pe care îl are acum HC Municipal faţă de CSM Ploieşti. Cu trei etape înaintea încheierii sezonului regulat din Ligă, HCM se află pe locul opt (ultimul care asigură calificarea în play-off), cu 29 de puncte.

Liga Naţională intră în pauză
„Trofeul Carpaţi”, competiţie amicală organizată de Federaţia Română de Handbal la Cluj Napoca la finalul săptămânii viitoare, va bulversa puţin campionatul Ligii Naţionale. Întrecerea de elită a handbalului feminin românesc va intra într-o pauză ce se va întinde pe mai bine de două săptămâni, ea urmând să se reia în jurul datei de 29 martie. Atunci, HCM Râmnicu Vâlcea va avea un meci foarte dificil, în deplasare la CSM Bucureşti. Cu câteva zile înainte, cele două formaţii se vor întâlni şi în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, ultima partidă contând însă pentru sferturile de finală ale Cupei României.

Rezultatele primelor patru meciuri din etapa a XXIII-a
HCM Rm. Vâlcea – Mureşul Tg. Mureş 37-27
Corona Braşov – HC Zalău 26-24
HCM Baia Mare – HC Dunărea Brăila 41-20
CSM Ploieşti – SCM Craiova 23-23

Ultimele trei partide s-au disputat aseară, după închiderea ediţiei noastre
Neptun Constanţa – Unirea Slobozia
HCM Roman – CSM Bucureşti
Cetate Deva – Universitatea Cluj