VÂLCEA și CRAIOVA au făcut spectacol în derby-ul Olteniei


SCM Râmnicu Vâlcea și SCM Craiova s-au întâlnit în această seară de 15 octombrie în ultima partidă a turneului organizat la Ploiești de Federația Română de Handbal. Meciul a contat pentru prima etapă a ediției 2020/2021 a Ligii Florilor de handbal feminin. Duelul dintre cele două formații, derby-ul Olteniei în acest sport, s-a dovedit, așa cum ne așteptam, foarte echilibrat. Ambele formații, pregătite de antrenorii Florentin Pera (Vâlcea) și Bogdan Burcea (Craiova), au intrat pe teren hotărâte să dea totul pentru obținerea celor trei puncte puse în joc. Chiar dacă SCM Craiova are un lot cu probabil mai puține valori individuale față de Vâlcea, miza ridicată a întâlnirii a estompat aceste diferențe, iar partida s-a jucat, multă vreme, pe muchie de cuțit.
La pauză, Vâlcea a avut un singur gol avantaj (scor 14-13), reușita care a stabilit acest scor fiind semnată, în ultima secundă a primei reprize, de Kristina Liscevic într-un moment dificil, în care echipa noastră evolua în dublă inferioritate numerică.
După revenirea de la vestiare, meciul a continuat în același ritm alert, cu suspansul plutind în aer. În minutul 40, handbalistele pregătite de antrenorul Florentin Pera aveau două goluri avantaj, scor 18-16. Diferența care a contribuit decisiv la stabilirea câștigătoarei din această seară s-a făcut la mijlocul reprizei secunde. Între minutele 40 și 50, SCM Râmnicu Vâlcea a fost echipa mai bună, municipalele s-au apărat bine și au fost mai precise în atac. Aceste puncte forte ale echipei noastre s-au reflectat și în scorul de pe tabela de marcaj, SCM ajungând să aibă un avans de patru goluri în minutul 50 (scor 23-19). Ultimele zece minute, deși din nou foarte echilibrate, au contat mai puțin în economia partidei. SCM Râmnicu Vâlcea a știut cum să își mențină avantajul de pe tabela de marcaj, în pofida eforturilor depuse de craiovence, care au încercat, cu ultimele forțe, să smulgă măcar un rezultat de egalitate.
Partida s-a încheiat cu victoria meritată a echipei noastre, scor final 28-24. Cu acest prim succes, SCM Râmnicu Vâlcea se așează alături de alte patru formații (care au obținut victorii în etapa inaugurală) pe primul loc al clasamentului. După prima rundă, echipele care au maxim de puncte sunt: Dunărea Brăila, CSM București, Măgura Cisnădie, Gloria Bistrița-Năsăud și SCM Râmnicu Vâlcea.

Daciana Hosu a debutat în tricoul SCM-ului

Partida contra Craiovei a reprezentat un bun prilej pentru ca antrenorul Florentin Pera să o folosească, la câteva lovituri de la șapte metri, dar și în final, pe portărița Daciana Hosu. Chiar dacă jucătoarea de 22 de ani transferată recent de la Corona Brașov este puțin în urmă cu pregătirea fizică și cu acomodarea la stilul de joc al noilor sale colege, ea a demonstrat că este o portăriță de perspectivă și că poate fi utilă, pe viitor, echipei noastre.
Pentru handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea, meciul din această seară de la Ploiești a fost ultimul înainte de partida foarte dificilă pe care, în week-end, o vor susține în fief-ul redutabilei campioane a Ungariei, ETO Gyor.

Rezultatele primei etape

Rapid București – SCM Slatina 19-19
Gloria Bistrița-Năsăud – CSM Galați 24-18
CSM București – Gloria Buzău 32-20
Dacia Mioveni – Măgura Cisnădie 21-26
Activ Prahova Ploiești – HC Dunărea Brăila 15-28
SCM Craiova – SCM Râmnicu Vâlcea 28-24
HC Zalău – Minaur Baia Mare*
Crișul Chișineu-Criș – CSU Cluj-Napoca*

*cele două partide nu s-au disputat din cauza faptului că formațiile din Zalău și Chișineu-Criș au mai multe jucătoare infectate cu Coronavirus.