VÂLCEA și BUZĂU au oferit show total la Brașov!


Miercuri după-amiaza, SCM Râmnicu Vâlcea și Gloria Buzău s-au întâlnit în cadrul unui meci contând pentru runda cu numărul șapte din Liga Florilor de handbal feminin. Partida s-a disputat pe teren neutru, în Sala Sporturilor «D.P. Colibași» din Brașov. Ambele combatante sunt implicate în lupta pentru ocuparea unui loc pe podiumul clasamentului final al Ligii Florilor, poziție care să le asigure prezența în viitoarea ediție a cupelor europene.
Înaintea meciului de miercuri, ambele partide au primit o veste proastă din partea Federației Române de Handbal. În urma retragerii formației Crișul Crișineu Criș din Liga Florilor, rezultatele din cele șase meciuri pe care formația arădeană apucase să le dispute deja în acest sezon au fost anulate. Cum Crișul pierduse toate cele șase meciuri este lesne de înțeles că tot atâtea formații din Liga Florilor au fost văduvite de punctele pe care le câștigaseră pe teren în fața nou-promovatei. Printre cele șase echipe care au aflat că au jucat degeaba contra grupării arădene se află atât SCM Râmnicu Vâlcea, cât și Gloria Buzău.
Partida de la Brașov a fost un show total! Buzăul a început mai bine meciul și a condus pe aproape întreaga durată a disputei (până în minutul 55 mai exact). La pauză, echipa buzoiană avea două goluri avans (scor 11-9). Tot Buzăul a fost echipa care a început mai bine repriza secundă, ajungând să aibă chiar și trei goluri avantaj în preajma minutului 40. Totuși, nici eforturile vâlcencelor nu trebuie omise. Sportivele pregătite de antrenorul Florentin Pera au reușit să țină «aproape» de adversarele lor, nepermițând Gloriei să ajungă la un avantaj prea mare pe tabela de marcaj, care cu greu mai putea fi recuperat ulterior. Vâlcea a stat «la pândă» și a făcut pasul în fața Gloriei în momentele de final, când buzoiencele dădeau semne vizibile de oboseală. Echipa noastră a egalat în minutul 46, prin Asma Elghaoui (scor 17-17). Tot prin Elghaoui, Vâlcea a preluat conducerea în minutul 55 (scor 20-19). Gonzalez a dus scorul la 21-19 în minutul 56.
Acesta a fost și scorul cu care s-a încheiat partida de la Brașov dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Gloria Buzău, una foarte spectaculoasă, între două echipe care în mod cert se vor lupta din greu (atât între ele, cât și cu alte adversare) pentru un loc pe podiumul clasamentului final al Ligii Florilor. În urma acestui rezultat, echipa noastră ajunge la un total de 15 puncte (din șase meciuri disputate) și se află pe poziția a patra în clasament.